Menderes Caddesi yürüyüþ yolunda 2008 yýlýnda akþam saatlerinde iki farklý noktada düzenlenen bombalý saldýrýda 18 kiþi hayatýný kaybetmiþ, 154 kiþi de yaralanmýþtý. Güngören'de 2008'de düzenlenen bombalý eylemin faillerinden olan PKK'lý Nüsret Tebiþ, MÝT'ten kaçamadý. MÝT, Tebiþ'in Türkiye sýnýrýna 60 kilometre uzaklýktaki Haseke þehrinde bir evde saklandýðýný tespit etti. Terörist Tebiþ, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Saldýrýda hayatýný kaybeden 14 yaþýndaki Murat Aðca'nýn annesi Perihan Aðca, televizyonda son dakika haberini görür görmez kendini dýþarý attýðýný söyledi.

"AYNI GÜNÜ BÝR DAHA YAÞADIM"

Ölenler için yapýlan anýtýn baþýnda gözyaþlarýný tutamayan Perihan Aðca, "Oðlumu kaybettim. Benim kýyametim 15 sene önce oldu. Halen çekiyorum saðlýðýmdan oldum, akýl saðlýðýmdan da oldum. Ben devletimizden tek þey istiyorum. Artýk bizim þehit kartýmýzý versin. Haberi televizyonda duydum eþ dost aradý. Ayný günü bir daha yaþadým, televizyonda görünce kendimden geçtim attým kendimi sokaða. Benim oðlum 14 yaþýndaydý askeri okulu kazanmýþtý. Tek hatasý buradan geçmek, tek hatasý o" dedi.

"DEVLETÝMÝZE TEÞEKKÜR EDERÝZ"

Olay gününe þahit olan esnaf Hüseyin Güneþ, "Her yer kan revan içindeydi. O günü hatýrlýyorum ilk bomba yukarýda patladý sonra vatandaþlar toplanýnca diðer bomba patladý. Kendi komþularým da vefat etti. Benim evim ve iþ yerimde burada camlar saðý indi. Mal zayiatý oldu ama helali hoþ olsun, keþke o olaylar þehitler olmasaydý. Hiç birinin kaný yerde kalmadý kalmayacak da. Devletimize teþekkür ederiz." ifadesini kullandý.