ruyada sac yanması ruyada sacın yanması sacı yanmak sacların sac ne demek
Zaman ve para ayırıp gittiğiniz kuaforden daha guzel cıkmayı beklerken saclarınız yanmış ve yıpranmış olarak cıktınız. Ustelik de alelade bir kuafore gitmemiştiniz. Peki sonuc neden boyle oldu? Sacınız nasıl bu hale geldi?
Mynet okurları icinde her hafta birkac kişinin saclarının işlemler sonunda yandığını ya da yıprandığını oğreniyorum ve artık bu durumdan ben de rahatsız olmaya başladım. Ulkemizde kullanılan sac boyaları ve kailteleri o kadar ceşitli ki doğru urunu arayan kuaforler de onlarca kaza yapmaya devam ediyor. Bu aslında Cin malı urunlere benzedi. Cin malı motorsikletler ile trafikte dolaşmak gibi bir şey. Enteresan olanı bu araclara kasko bile yapılmıyormuş. Siz duşunun gerisini. Sonucta uzerinde insan yolculuk yapıyor. Sanırım herkesin bu mallarla kotu bir tecrubesi olmuştur. Gorunurde gayet kullanılabilir olan bu malları kullanmaya başlayınca sonuc fiyasko oluyor. Hep en ucuz işcilik ve hammade seciliyor.
Sac kozmetiği artık muthiş bir savaşın icine girdi. Dunyada pek beğenilmeyen ilk yirmiye giremeyen markalar ulkemize uzun yıllar evvel geldikleri icin bir numaradalar. Tabii ardından gelenler iyi olsa bile; tuketici ancak kuaforunun yonlendirmesi ile doğru sonuca ulaşabiliyor. Bu arada vergi işcilik ve kira gibi giderler yukseldikce coğu kuafor de ucuz malzemeye yonelmeyi tercih ediyor. Peki nasıl oluyor da cok unlu kuaforler yabancı markalı salonlar ve hatta unlulerin gittiği salonlar ya da şubelerinde yapılan işlemlerden sonra bile saclar nasıl bu şekilde yanıyor kopuyor ya da cok kotu kesilebiliyor? Bunun tek bir acıklaması var: Denemeler. Evet yanlış okumadınız. Saclarınız bazen deneme tahtasına donebiliyor ya da ihmal edilebiliyor.
Binlerce sayıda kucuk salon mahalle kuaforu adı altında İstanbul'un sokak aralarının vazgecilmezleri. Bu salonların bir kısmında gercek sanatkarlar doğru hizmeti veriyor ve buyumeye calışıyor. Bir kısmı da bulunduğu konumu korumak isterken gelişen teknoloji ve teknik malzemeden uzak kalıyor. Buyumek isterken gumleyenler de oldukca fazla sayıda bu arada. En buyuklerse yabancı salonların isim haklarını satın alıyor mesela. 250 bin sterlin gibi bir bedel odenerek satın alının isimlerin altında hizmet vermek isterken her işleme yuzde 40 daha fazla bedel alınıyor ki isim hakkının parası cıksın. Sonuc tam bir kaos
Peki bunları kim denetliyor? Kuaforler odası diye cevaplamak gerek ama zor; cunku tum calışanlar zaten arkadaşlarımız ve kimse kimsenin ekmeği ile oynamak istemiyor. Ben de denetci olarak dernekte gorevliyim.
Cozum mu soruyorsunuz? Avrupa'da yani AB uyesi ulkelerde kullanılan malzemelerin sacı yakma olasılığı yok; cunku sacı acma ozelliği belli bir seviyenin uzerinde olan urunlerin ullkeye girişi yasak. Sacları yanan bir kadın kuaforun hayatını kaydırabilecek haklara
sahip. Ancak bizim ulkemizde daha yedi yabancı futbolcu sorununa care bulunamamışken biz nasıl olur da kuaforlerdeki urunlerin kalitesini tartışabiliriz?
İyisi mi sız kendı başınızın caresine bakın; ama her şeye rağmen saclarınız zarar gorurse bana gelin. Ben bakımını ucretsiz ustleneceğim.
Peki ben ne yapıyorum?
1. Tek bir marka ile sponsorluk anlaşması yapmıyorum. Boylece kendimi hicbir markaya bağlamamış oluyorum. Onların beni tatile gondermesine ya da bana koltuk ayna.v.s gibi malzemeler vermesine musaade etmiyorum.
2. Her markanın en iyi olduğu urununu seciyorum. Kullandığım bazı markalar ve iyi olduklarına inandığım urunlerini sıralayabilirm:
Eczacıbaşı Scwarzkopf boyaları ile yıkama ve sac bakımı grubu.
Sac tonunu hafifce kırmak ve doğal efekt vermek icin L'oreal 'acıcı yağ'.
Tigi evde sac şekillendirme grubu ve salonda spa bakımları; ozellikle de nane ve cikolata bakımı.
Hollanda'dan ithal yuzde 100 beyaz kapatan harika bir urun olan Tierra bitkisel sac boyası.
Bitkisel boyada ilk goz ağrımız Organic. Alışkanlıklardan kolay vazgecilmiyor.
İngiliz ve Hollanda yapımı mucize bakım Fuente: İceriğinin yuzde 79'u bitki ozu ve harika bir salon bakımı. Sac spa'sı konusunda dunyanın en iyisi.
Siyah boyalı bir sacı sarı yaparken sacı hic yıpratmayan elimin altındaki sihirli malzeme Goldwell renk cozucu losyonu.
Aktarlardan aldığım 'taş kili'.
Sedef rahatsızlığı gibi sac derisi problemlerini tamamen cozen birkac formul de cabası.
İşte bunlar ve bunlara ek birkac markanın urunlerinin en iyi urunler olması beni rahatlatıyor. Bazen aylarca rafta duran bir urun oyle harika işler yapıyor ki bir omurluk muşteri sahibi olmamı sağlıyor. Veee tabii ben İlker Yavruturk tum sac tasarımları ile bizzat ilgileniyorum. Sacların sağlık ve kullanımında bizzat sorumlu oluyorum. İşte bu sebeplerle cok şukur bizim salonumuzda sac yanmıyor. Dilimi ısrıp tahtaya vuruyorum.
Kendinize ve saclarınıza iyi bakın. Bu bahar gaza gelip sacları değiştirmek isterseniz cok dikkatli olun kendinizi koruyun.
alıntı
Sac Yanması
Saç Bakýmý0 Mesaj
●50 Görüntüleme