Merhaba arkadaşlar!! Sitede "gutenberg" kelimesini arattım, ancak herhangi bir başlık bulamadım. Gutenberg'ten bahsetmek ve Gutenberg'in torrent bağlantılarını vermek forum kurallarına uygun mu bilmiyorum, ancak yine de bir deneyeyim
"Project Gutenberg (PG) kulturel eserleri dijital ortama aktarmak, arşivlemek ve dağıtmak amacıyla gonulluler tarafından yurutulen bir calışmadır. 1971 yılında kurulan Project Gutenberg, dunyanın en eski dijital kutuphanesidir. Toplanan eserlerin buyuk bir coğunluğu kamu malı olan kitaplardan oluşur. Proje, bu kitapların olabildiğince ucretsiz ve kalıcı bir bicimde, herhangi bir bilgisayarda kullanılabilen acık formatlarda dağıtılmalarını sağlar."
1971'de başlayan proje 2011 yılı Kasım ayına gelindiğinde 40.000 parcalık bir arşiv haline gelmiştir. Arşive her hafta ortalama 50 e-kitap eklenmektedir.
Bircoğunuz Gutenberg Projesi'ni (Gutenberg Project) biliyordur. Ancak, aşağıda alıntılayacağım bağlantılarla soz konusu sitede bulunan binlerce kitabı birkac torrent dosyası olarak indirmek mumkun.
Bahsedilen sitedeki kitapların tamamına yakını icin telif hakkı uygulanmamaktadır. Yalnız, kitaplar yabancı dillerde (ağırlıklı olarak İngilizce).
Bu projeyi ve buna benzer projeleri bu sitede benden iyi bilen bircok kişi vardır. Dolayısıyla, sizlerin de yorum ve tavsiyeleri bizler icin faydalı olur.
Project Gutenberg CD ve DVD'lerinin torrentleri
Yabancı Dilde Kitap ve Dergiler0 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Yabancı Dilde Kitap ve Dergiler
- Project Gutenberg CD ve DVD'lerinin torrentleri
-
23-07-2022, 22:20:48