Virajı doner donmez boğaza girdiğim anda, birisi sağ diğeri sol şeridi ortalamış, kaleşnikoflu iki genci gorunce ?Beyefendi alkol var mı?? sorusuna muhatap olmayacağımdan emindim. Ehliyet ruhsat da sormayacaklardı. Doğrusu, nereden cıktığım anlayamadığım, hemen yanlarında bitiveren kadın gerillanın, ?Zorluk cıkarmayın ve hemen arabadan cıkın,? diyeceğini de sanmıyordum. Yanıma hicbir şey almayacaktım. Ne soyluyorsa yapmam icin, bana emretmesi gerekmiyordu.
Orta yaşlı bir avukat, kendi devranında yaşayıp giderken zamanın, yeraltının ve yerustunun buyuk yangınına duşuverir. Tatvan?a inerken, Van Golu ve feribot iskelesinde Turgut Uyar kadar guzel değildir hayat. Kirlidir, bakarsan anlarsın, goz gozu gormuyordun butun laflar akortludur, cilalıdır. Her şeyin ustunu sıradan alcaklıklar orter. Bilirsiniz, muhaliflere ayrılmış cennet yoktur. ?Yusuf oldu lan," der birisi. Tosi birdenbire kaybolur. Dağ gibi hatıralar dokulur. Eski bir aşk gosterir yuzunu: ?Tosi nerdesin?? Mehmet Fuat, bir tepeden ovaya bakar, ?Nobre topla buluşur?, duşman kişilik ateşin başında oturuyordur...
Bir aşk romanı. Lirik bir siyasi polisiye...
Bir ?ilk? roman - ustalara mahsus bir ilk.
Şair Akif Kurtuluş?tan...
Akif Kurtuluş - Mihman
İletişim, 2012, 272, Roman
Tıpkıcekim PDF, Clearscan