Jane Austen - Emma PDF
Jane Austen, 1815'te, 39 yaşındayken tamamladığı Emma'nın en sevdiği romanı olduğu soyler. Aşk ve Gurur ve Mansfield Parkı gibi romanların yazarının gozbebeğidir Emma. Bir taşra kasabasındaki uc genc kızın "gercek aşk"ı arayışını anlatan roman, bir yandan insan yaradılışının zayıf yonlerini, bir yandan da 19. yuzyıl İngiliz toplumunun katı ve ikiyuzlu geleneklerini inceden inceye alaya alır.
Buyuk İngiliz şairi Lord Tennyson, Jane Austen'ı, "Shakespeare'den sonra en buyuk İngiliz yazarı" diye nitelemişti. Jane Austen kulliyatı, Sir Winston Churchill'in başucundan eksik olmazdı. Yapıtları coktan Dunya Klasikleri arasındaki yerini almış olan Austen gunumuzde "İngiliz edebiyatının Mozart'ı" olarak tanınıyor.
Buyuk İngiliz şairi Lord Tennyson, Jane Austen'ı, "Shakespeare'den sonra en buyuk İngiliz yazarı" diye nitelemişti. Jane Austen kulliyatı, Sir Winston Churchill'in başucundan eksik olmazdı. Yapıtları coktan Dunya Klasikleri arasındaki yerini almış olan Austen gunumuzde "İngiliz edebiyatının Mozart'ı" olarak tanınıyor.
Forumumuzda eksik kalan son Jane Austen eserini de ekliyorum. (İkna - Persuasion kitabının ne yazık ki duzgun bir cevirisi yok.)
Copcatan Emma'nın Maceraları.
Bu arada kitapta bahsedilen fırında elmayı evde yaptım ve cok beğendim.
Kısaltılmamış orijinal surumun cevirisidir.
Link ve tarama emek sahibine ait olup alıntıdır.
Link: 2,67 Mb. PDF