Ben daha genc bir adamken; iki kadın, 3000 litre icki, 250.000 sigara once...
Yani ben cok genc bir adamken, adına 'Dunyanın Sona Erdiği Gun' denecek bir kitap icin malzeme toplamaya başlamıştım.
Kitap, gerceklere dayalı olacaktı.
Kitap, ilk atom bombasının Japonya'daki Hiroşima'ya atıldığı gun, onde gelen Amerikalı şahsiyetlerin neler yaptığının bir anlatımı olacaktı.
Bir Hıristiyan kitabı olacaktı. O zamanlar Hıristiyan'dım.
Şimdi ise; Bokononcu'yum.
Bokonon'un buruk tatlılıktaki yalanlarını bana oğretecek biri olsaydı, daha o zamandan Bokononcu olurdum. Fakat Bokononculuk, Karayip Denizi'ndeki San Lorenzo Cumhuriyeti isimli kucuk adayı cevreleyen cakıl taşlı plajların ve keskin mercan kayalıklarının otesinde bilinmiyordu henuz...
Biz Bokononcular, insanlığın takımlardan oluştuğuna inanırız; ne yaptıklarının farkına varmadan
Tanrı'nın İradesi'ni yerine getiren takımlardan.
Bokonon, bu takımlara 'karass' adını verir ve beni kendi karass'ıma getiren arac, yani kan-kan, adına
'Dunyanın Sona Erdiği Gun' denilecek ve hicbir zaman bitirmediğim bir kitap olmuştu.
Modern insana, deliliklerine dair bir başyapıt. Gezegenin sonuna dair apokaliptik bir oyku. Kara mizahla orulu bir gelecek tasavvuru. Nesilleri derinden etkileyen Kedi Beşiği yeni cevirisiyle, edebiyat paradigmalarını alt ust eden efsane yazar Kurt Vonnegut tum eserleriyle April'de.
Tarama&Duzenleme&Yukleme Htc
Boyut: 4.7 Mb
Bicim: Pdf, Tek Sayfa
Link: