• 22-07-2022, 20:15:11

"Oğretirken Keyif De Veren Buyuleyici Bir Oyku"
    -Paulo Coelho, Simyacı'nın Yazarı

Kalabalık mahkeme salonunun tam ortasında cokmuş haldeydi. O; buyuk duşleri olan, zeki, yakışıklı, korkusuz ve ulkenin en seckin dava avukatıydı.

Onu 17 yıldır tanıyordum.Julian'ın şok edici mahkeme gosterileri surekli gazetelerin on sayfalarında yer alıyordu.Coğu kimsenin sadece duşleyebileceği her şeyi elde etmişti:Yıldızlara varan mesleki şohret,milyonlarca dolarlık banka hesapları,en pahalı semtte olağanustu bir malikane,ozel bir jet,tropikal bir ada ve orada yazlık bir ev ve de cok değer verdiği varlığı-evinin ozel yolunun ortasına parkettiği kırmızı bir ferrari.
    Şimdi ise Buyuk Julian kalp krizi gecirmiş,caresiz bir bebek gibi yerde kıvranıyor ve deli gibi sarsılıyordu.

Butun bunlar uc seneden fazla bir zaman once yaşanmıştı.Son duyduğum Julian'ın Hindistan'a gittiği idi.Ortaklardan birine hayatını sadeleştirmek istediğini,bazı yanıtlara ihtiyacı olduğunu ve onları bu mistik ulkede bulmayı amacladığını soylemişti.İşine son vermiş,malikanesini,adasını ve jetini elden cıkarmıştı.Hatta Ferrari'sini bile satmıştı.

Birgun ofisimin kapısı yavaşca acıldı.Kapının ardında canlılık ve enerji yayan,genc ve iyi gorunuşunden fazla neredeyse kutsal diyebileceğim bir huzura sahip,gulumseyen bir adam kapıda gorundu.

"İşimi elimden almaya niyetli hızlı bir avukat herhalde"diye duşundum.

Genc adam sevdiği bir oğrencisini izleyen Buda gibi gulumseyerek bana bakmayı surdurdu.Dayanılmaz sessizlikle gecen uzun bir aradan sonra şaşırtıcı bir bicimde emredici bir ses tonuyla konuştu:

"Tum konuklarına boyle mi davranırsın John,hele sana mahkeme salonlarının sırrını oğreten birine"

"Julian?Bu sen misin?İnanamıyorum !Gercekten sen misin?"
    Guclu kahkahası kuşkularımı doğruladı.Onumde duran genc adam uzun suredir kayıp şu Hintli Yogiden başkası değildi:Julian Mantle.İnanılmaz değişimi karşısında şaşkına donmuştum.
    (Tanıtım Yazısı'ndan)

Gercekten harika bir kitap.Forumda aradım olmamasına şaşırdım.Moderatorler isterlerse kişisel gelişim bolumune taşıyabilirler kararsız kaldığım icin buraya actım konuyu.İyi okumalar...

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.
    (gorilozy'e duzenleme icin teşekkurler)