• 22-07-2022, 19:54:18

"(...) Sevgili okur, sunduğum bu hikÂyelerle hicbir zaman bir yemek pişiremeyeceksin; cunku ne ayakları, ne başı, ne ic organları ne de buna benzer şeyleri vardır. Demek istiyorum ki bazı hikÂyelerde bulacağın gonul maceraları o kadar edepli, Hıristiyan mantığına ve davranış bicimine gore o kadar uygundur ki onları okuyacak olan dikkatli ve dikkatsiz okuru hicbir kotu duşunceye suruklemesine imkÂn yoktur.

Onlara 'Ornek Alınacak' adını verdim ki; dikkat edersen kendisinden faydalı bir ornek cıkarılmayacak hicbir hikÂyenin bulunmadığını gorursun. Bu konuyu uzatma korkusu olmasaydı her birinden tek tek cıkarılabilecek lezzetli ve şerefli meyveyi belki gosterirdim. Amacım, halkımızın onune bir huner masası koymak ve burada her birinin hicbir zarara uğramadan eğlenmesini sağlamaktır. Ruhun ve bedenin hicbir zarara uğramaması diyorum; cunku durust ve hoşa giden calışmalar, zarar vermekten ote yararlıdırlar.

Bildiğim kadarıyla ben İspanyolca hikÂyeler yazmış olan ilk kişiyim ki bu gercektir; cunku bu dilde basılmakta olan bircok hikÂyenin her biri yabancı dillerden cevrilmiştir. Bu hikÂyelerse benimdir. Ne taklit ne de calıntıdır. Hayal gucum onları tasarladı, kalemim onlara hayat verdi ve basının kolları arasında buyuyup gidiyorlar."
    -Miguel de Cervantes Saavedra-
    (Tanıtım Bulteninden)

Alıntıdır. Kırmızı yayınları, 2010, 27 mb.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

İyi okumalar.