Oncelikle aletimizden duyduğumuz seslerin temelini "Sample" (Sempıl) olarak adlandırdığımız sesler oluşturuyor. Bu sesler iki ayrı bolumde tutuluyor. ROM (Sadece okunabilir bellek) ve RAM (Okunup yazılabilir bellek).

ROM Bolumunde Korg firmasının PA serisi aletler icin yapılandırdığı Sample sesler tutuluyor.
Tamamı 64 MB olan ve toplamda 699 saniyelik Sample ses kaydedebildiğimiz RAM bolumunde ise; kendi derlediğimiz sesler bulunuyor.
Sample sesler; Pad, Multisample ve Kit (Drum, Percussion vb.) ses yapılarının temelini oluşturuyor.
Yani aletimizin urettiği seslerin temelinde Sample sesler var ve bu sesler haricindeki butun her şey (Style, Pad, Performans ve Sound) seslerin değişik şekillerde yapılandırılması anlamını taşıyor.
Birazda setlere değinelim…
Oncelikle piyasada bulunan PA800 setlerdeki ortak sorun şu ki; RAM’a yuklenen Sample seslerin bir bolumunun hafızanın kabul ettiği formatta olmamasından dolayı tam olarak yuklenememesi, bundan dolayı da setin butun bolumlerinin calışamaması ve RAM’in belli bolumlerine zarar vermesi. Bu sorunu aşmak icinde setimizi ya tamamen cihaz uzerinde yapılandırmamız, ya da başka bir ortamda (orneğin bilgisayar) yapılandırdığımız seti cihaza yukleyip test etmemiz. Bunu yaparken de RAM’e aşırı yukleme olmamasına da dikkat etmemiz gerekiyor.
Bir de oluşturduğumuz setleri duzgun indekslememiz gerekiyor. Orneğin Performansları fabrika datalarındaki seslerin hangi bolumde bulunduğunu (Sazları; Guitar grubuna, Yaylıları; Strings grubuna) inceleyerek sıralayabiliriz.
İcerisinde RAM’de olan Sample veya Multisample sesleri barındıran Performans’ları ve Pad’leri buyuk harflerle (“YAYLILAR” gibi), sadece ROM’daki Sample veya Multisample sesleri barındıran Performans ve Pad’leri ise sadece baş harfleri buyuk olarak (“Yaylılar” gibi) adlandırabiliriz.
İceriği tam olarak calışmayan Sound, Performans, Pad ve Style bolumlerini de baş harflerini kucuk adlandırarak (“YAYLILAR” yerine “yAYLILAR” veya “Yaylılar” yerine “yaylılar” gibi) tanımlayabiliriz.
Style bolumunu Ritim sırasına (Vahde, Slow, Roman gibi) gore ya da alfabetik sıraya gore ([Bank 1: P1=A,P2=B, P3=C, P4=Intro], [Bank 2: P1=D, P2=E, P3=F, P4=Intro] gibi) indeksleyebiririz.
Yukarıda anlattığım orneklerden hareketle imla oynamaları yoluyla basit tanımlamalar yapabilir, setlerimizi icerisinde mesajlar barındıran daha pratik kullanıma sahip bir hale donuşturebiliriz.
__________________