• 21-07-2022, 17:39:43

[IMG]https://www.dogankitap.com.tr/t/?src=

Ozlem Kumrular - Kosem Sultan, Doğan Kitap, İstanbul 2015.

Pek cok farklı dilde arşiv belgesi ve kaynaktan suzulerek size ulaşan Kosem’in “gercek” hayatı!

I. Ahmed’in nikÂhlı eşi, IV. Murad ile I. İbrahim’in annesi, IV. Mehmed’in buyukannesi Kosem Sultan...

Sarayda yarım asır! Akıllı, sabırlı, basiretli, kurnaz ve her şeyden once iktidara Âşık!

Saraya alınan peynirden icme suyuna, savaş muhimmatına kadar her işe yetişen valide sultan! Artık koskoca bir delikanlı olan IV. Murad icin “Arslanım sabah gider, akşama gelur, ben dahi gormem, sovukdan perhiz etmez, mizacı giru bozulur, hele oğul olmaya beni helÂk ediyor; Allah emaneti, buldukca kenduye nasihat idesiz” diyecek kadar yumuşak yurekli, sadrazamını “Bir daha ayyaşlığını işitmiyeyim; yoksa senin başını keserim” diye uyaracak kadar gaddar…

Yonetimin kabuk değiştirdiği bir donemde hem kendisini, hem de devletin butunluğunu korumuş bir devlet kadını… Aynı zamanda mucevherlerine gozu gibi bakan, cok zengin bir saray kadını! Elinizde tuttuğunuz bu onemli calışma, pek cok farklı dilde arşiv belgesi ve kaynaktan suzulerek size ulaşan Kosem’in “gercek” hayatı!

**Yukleme bana ait.

Format PDF. Boyut (12.7 MB). 333 Sf.

ISBN: 9786050930528

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.