Kırık sac bakımı kırık sac bakımı nasıl yapılır kırık sac ucları icin doğal maske ve daha fazlası Melekler FORUM'da.

KIRIK SAC UCLARI KABUSUNUZ OLMASIN

Kırık sacın tek istediği şey nem. Nemsiz sac kırılır ve kuru kaldığı icin sac ucları catallaşacaktır. Bu da kotu bir gorunume sebep olurken saclarınız kolay şekil alamayacak tabii ki saclarınız kırıklardan oturu uzayamayacaktır. Piyasadaki bakım kremleri bir işe yarar mı derseniz uzun vadede bir işe yaramazlar. Onun icin size uzun vadede saclarınıza bakım yapacak kırıklarından arındıracak doğal bakım kuru tarifi de vereceğim. Saclarınızın kırıkları oluşmaması icin ozellikle banyo sonrası nemliyken nazik bir bicimde taramalısınız. Kuru iken sacları taramak sacları koparacak ve kırık oluşmasına neden olacaktır. Benim saclarım cok ince telli olduğu icin surekli ucları kırılır kırıklarını aldırırım bir sure sonra yine kırılır. Yani kırıkları aldırmak bile kırıklardan kurtulmaya yetmiyor. Uzun vadede dediğim gibi saclara bakım uygulamak gerekiyor. Gerek duyduğu nemi sağlamak ve bakım yapmak şart.

KIRIK SACLARDAN KURTULMAK MUMKUN MU?

Sık sık boyama işlemi ya da yuksek ısıya maruz kalması sık sık perma ya da fon gibi işlemler sacların daha hızlı yıpranmasına dokulmesine ve kırık oluşuma neden olmaktadır. Orneğin kullandığınız şampuan bile kırılmalara yol acar. Ben eskiden pantene kullanıyordum kuaforum beni uyarmıştı sac dokuyor ve kırık yapıyor diye o saatten sonra şampuanımı değiştirdim ve head and shoulder kullanmaya başladım. Şuan bu şampuandan daha memnunum yani bir bitkisel şampuanlar kadar olmasa da saclarım bu şampuanı sevdi diyelim. Duş sonrası da loreal elsev in sac guzelleştirici mucizevi yağ kremini nemli sacıma sadece uclarına uyguluyorum hem guzel bir kokusu var hem saclarımda kırık artık gormuyorum. Ama belki de şampuandan kaynaklı değil de belki de daha iyi beslenmeye başladım, ya da saclarımı daha az ısıya maruz bırakıyorum ya da saclarımı hep nemliyken tararım bunun bile etkisi olmuş olabilir.

SAC KIRIKLARI İCİN DOĞAL MASKE

Saclarım icin oyle krem filan değil de doğal bir şeyler onerin derseniz. Duş sonrası nemli saclarınızın uclarına hakiki zeytinyağı surebilirsiniz. Besleyici ve onarıcıdır. Hem besleyici hem kırıkları onarıcı bir maske tarifi. 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı, yarım tatlı kaşığı msacango yağı, 1 tatlı kaşığı da macadamia yağı ve 1 adet bıldırcın yumurtası kırıp hepsini karıştırıyorsunuz. Sacların diplerden uclara doğru uygulayıp 20 dakika kadar bekleyip yıkayabilirsiniz. Saclarınızı hem besleyecek hem onaracak hem guzel ışıltılı bir gorunume kavuşturacak. Aynı zamanda nem dengesini de koruduğu icin sac kırıkları zamanla azalacak ve yok olacaktır. Bu yazımızda sac kırıklarından kurtulmanın yolları ayrıntılı anlatılmış boyle sorunları olanlar inceleyebilirler.