Acıcıdan yanmış saclara bakım acıcıyla yanan saclar nasıl duzelir ve daha fazlası Melekler FORUM'da.

SACLARINA BENİM GİBİ ACICI KULLANANLAR

Ozellikle sarı sac sevenler illa ki saclarının sıkı kimyasallara maruz kalması demek oluyor. Ama sarı renkten de vazgecemiyorsanız size bu yazımızda yanmış saclar icin bakım onerilerinde bulunacağız. Ozellikle bir kuafor yardımıyla değil de kendiniz evde acıcı kullanarak saclarınızı actıysanız işin icinden daha da cıkılmaz olabilirsiniz. Hatta ben size bir deneyimimden bahsetmek istiyorum. Yıllar once cahillik sanırım ya da kuafor yoksa demek ki mahallede kendi başıma oryal bulup saclarımı acmayı duşunmuştum bu arada sarı sactan da hic hoşlanmamama rağmen bir de sarı denemek istedim sacımda. Kendi sacımın rengi acık kestane gibi bir renk. Neyse ben başladım oryal ile sac acma işlemlerine ve surdum belli bir sure bekledim ve yıkadım saclarımı fazla acmadı diye ertesi gun tekrarladım bu işlemi Saclarım kokten kopsun diye ne kadar da uğraşmışım. Saclarıma iki kez uyguladığım oryal inanamazsınız saclarımı resmen lastik gibi yapmıştı kopuyordu saclarım Ama o arada saclarımı hemen boyamadım kopan alt kısımlarını kuafore giderek kestirdim Neyse saclarım acıldı bir şekilde ve kolestonun platin sarı rengi ile saclarımı bir gun sonra boyadım. Saclarımı gormeliydiniz resmen guneş gibi parlıyordum. Ama kendime yakıştıramadım o ayrı. Boyadan yanan saclara bakım yazımızı da inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

SACLARINIZ ACICIDAN YANDIYSA

Benim de başımdan boyle bir macera gecti ve saclarımı bırakın sarı yapmak boya surmeye korkar oldum Siz de boyle işlere kalkışıp kuafore gitmeden bir haltlar işlediyseniz ve saclarınız acıcıdan mutevelli yandı ve kopuyorsa ağır bakım şart hanımlar. Cok yanan saclarınızı kuaforunuzde biraz aldırabilirsiniz. Sonrasında bakım icin oncelikle sağlıklı bir şekilde beslenerek saclarınızın ihtiyacı olan proteini kazandırmalısınız ki saclarınız gurleşip sağlamlaşsın. Bu ne alaka demeyin cunku saclar buyumek beslenmek icin ozellikle yumurta tavuk balık kuru yemişler soya urunleri ile beslenmelisiniz ki saclarınız yeniden kendine gelebilsin. Tabii dışarıdan da saclara ayrıca bakım yapmak gerekecek cunku acıcı saclara ağır bir darbe hanımlar. Oryal başka bir boyut hic bu kotu durumu yaşamamanızı dilerim ama biliyorsunuz ki sac duzleştiriciler her gun fon cekimi de saclara zarar veren yıpratan şeyler. Bu saydıklarım icin de ayrıca bakım yapmak yerinde olacaktır.

ACICIDAN YANMIŞ SACLARA DOĞAL BAKIM

Yumurtada bulunan yuksek protein saclara dışarıdan daha hızlı bir şekilde protein katarak bakımını sağlayacak. Sac uzmanlarının ozellikle yumurta ve hindistan cevizi yağının mucize bir bakım sağlayacağına işaret ediyorlar. Ozellikle yanan kopan saclara denemelisiniz. Bakın eğer saclarınız cok cok kotu ise bu işe yaramaz oncelikle dermatoloğa gorunmeniz daha faydalı olur. Ama ufak bir yanma ve yıpranma varsa bir adet ciğ yumurta ve 5 yemek kaşığı katı haldeki hindistan cevizi yağını iyice karıştırın ve sacların koklerinden uclarına kadar yedirin 20 dk bekleyin ve saclarınızı durulayın. Size bir tavsiyem de zeytinyağı saclara cok iyi geliyor ozellikle bildiğiniz bir yerden el yapımı hakiki bir zeytinyağı ile banyo oncesi saclarınızın diplerinden uclarına kadar 2 gunde bir mutlaka masaj yaparak uygulayın. Eğer saclarınız boyle bir sonuca maruz kaldı ise mutlaka uclarından biraz kurtulmanız gerekecektir. Bir kuafore gidip uclarını cok yanan yerlerini kestirin.