Arkadaşlar lutfen ilgilenin aşırı mağdurum, foruma bunun icin uye oldum.
Kendimi hemen buraya attım. Duacınız olayım.
Sorunum şu ;
Ben kendi cevresinde muzik yapan bir muzisyenim 7-8 yıl oldu. Bir akustik gitarım da var vs.
Yaş gunum kendime bir amfi aldım. Bir mikrefon bir mixer deniyor sanırım o tarzı bir şey bağlayıcı. (amfi-gitar-pc) adı connect 502.
Totalde amfi,kulaklık,mikrefon ve o aletin sahibi oldum. Yaklaşık 400 tl para harcadım.
İstediğim şuydu: bir telefon ses kayıdından ziyade daha temiz ses kaydı almak.
Caldığım gitarı,sesimi kulaklıktan amfi etkisiyle duymak. Her şey 10 numara calışıyor. Ben o mixera yada her neyse tam bir bilgim yok. Şunu yapıyorum. Amfiye bir jak takıyorum. O jakı bahsettiğim alete takıyorum ve birleştiriyorum. daha sonra aletin uzerine mikrefon ve kulaklık takıyorum. Caldığımıda sesimide gayet guzel duyuyorum.
Şimdi ozetimi gectim gelelim sorun olan kısma. Bu aleti pcye bağlamak icin kabloları var. Bunlarıda yaptım. bağladım. Ben ses kaydı alırken. Aşırı derecede cızırtılı oluyor. Aletin uzerindeki duğmelerle oynayıp bunu giderdiğimde gitarın sesi gidiyor. vesaire. temiz ses alamıyorum. benim tum bu edevatları alma sebebim buydu. Ben bu konuyu başka yere mi acmalıyım tam bilemedim. Lutfen bilgisi olan biri beni aydınlatsın. Şimdiden teşekkur ediyorum.