"Linda Polman, hicbir sınır koymadan gercekleri aktardığı tartışma yaratan kitabında, insani yardımların etrafında gelişen muazzam endustriyi gozler onune seriyor. Kriz Kervanı bizi dunyanın her koşesindeki savaş bolgelerine goturerek, yardım operasyonlarının ve insani yardım dunyasının nasıl askeri stratejilerin bir parcası haline geldiğini gosteriyor. Coşkulu, surukleyici ve hatta esrarengiz bicimde absurd de olsa, gazeteci Linda Polman, yardım calışanlarının care olmayı hedefledikleri zulumlerin kolaylaştırıcıları haline geldikleri bir dunyadan ... bazı guclu mantıksız yardım ornekleri veriyor."
-The Boston Globe-
"Yalnızca yardımların gecici etkisi hakkında değil, catışmaları korukleyip koruklemedikleri ve uzatıp uzatmadıkları hakkında da anlamlı soruları akla getiriyor."
-The Financial Times (Londra)-
Roportaj dalında Lettre Ulysses odulu alan yazar, yardımın suistimal bicimlerini ayrıntılı ve eleştirel bir gozle sınıflandırıyor, gercek kurbanları tespit etmenin ne kadar zor olduğu ve ne kadar yardım parasının yardım orgutlerinin kendileri, işlevsel olmayan hukumetler ve yardımın duzeltmeyi amacladığı en iğrenc sucların faillerini gozler onune seriyor.
Yayın Tarihi: 22.02.2014
ISBN: 9786058597099
Yayınevi: Paloma
Aranabilir PDF
Mediafire