• 19-07-2022, 17:20:45
    THOMAS JEFFERSON'DAN SECME PARCALAR

Yazarı:THOMAS JEFFERSON
    Ceviren: METE TUNCAY

Yayınevi: TURK SİYASİ İLİMLER DERNE?İ YAYINLARI:2
    Basımevi: YENİLİK BASIMEVİ
    Yayın Yeri: İSTANBUL
    Yayın Yılı: 1961

Dili: Turkce
    Ozellikler: Birinci Baskı

Amerikan anayasa sisteminin oluş ve gelişimi konusunda esas kaynak ve
    metinlere dayanan bilgilerin eksikliği eskiden beri yabancı dil bilmeyen Turk
    yazar ve araştırıcıları icin doldurulması imkÂnsız bir boşluk yaratmıştır. Bu
    arada ozellikle Hukuk ve Siyasal Bilgiler oğrencilerinden buyuk bir kısmının ders
    kitab ve notları dışında, calışma alanları ile ilgili ciddî ve doğru araştırma
    kaynaklarından faydalanma imkÂnından yoksunlukları, surekli bir dert konusu
    olarak, eğitim politikamızın bir an once halli gereken esaslı davaları arasında
    girmiş bulunmaktadır.

Ancak bu davanın halli konusunda, gerek Millî Eğitim Bakanlığının, gerekse
    Universitelerle diğer kuruluşların, geniş gorevleri arasında yapabilecekleri
    yardımların son derece sınırlı olduğu şuphesizdir. Nitekim Millî Eğitim
    Bakanlığının, KlÂsikler serisinde - Plato ve Aristoteles dışında- siyasî konuda
    eserlere pek az yer verilmiştir. Bu arada orneğin Machiavelli'nin Yenicağ devlet
    nazariyesine cığır acan unlu siyasî eserleri bir yana bırakılarak, "Mandragola"
    adlı komedisi, KlÂsik yayınlar serisinde yer almıştır. Bu durum, muhtevaca
    klÂsiklere giren veya girmeyen onemli ve oğretici yabancı siyasî literaturun,
    dilimize cevrilmesini sağlamada, ozel gelir kaynaklarından faydalanmayı onemli
    ve zorunlu hale getirmiştir. (Onsozden)

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

SBF KAMU YONETİMİ BOLUMU'nun sitesi olan KAMYON ne yazık ki olmuş. Bu yuzden oradan linkli kitaplara erişim mumkun olmuyor. Ben de kitabın yeni linkini ekliyorum.