Domingo Yayınevi
Ceviri : Algan Sezginturedi
Format: ePub
Sayfa Sayısı: 540
Bugune dek hic bu kadar fazlası bu denli cok ve şiddetle istenmemişti..
İyi haber: buyuk duşunurlerin hepsi mutluluk konusunda benzer receteler onermiştir. Kotu haber: Modern hayat bu receteleri uygulanamaz kılmak konusunda fazlasıyla hunerli. Bizden bolca tuketim, yuksek heyecanlı ilişkiler ve ebedi genclik isteyen bugunun dunyasında kendimizi tatminsizlik ve yoğun endişe hisleri icerisinde bulmamız, herkesin bizden daha iyi vakit gecirdiği korkusuna kapılmamız işten bile değil.
Sacmalıklar Cağı işte bu can yakıcı sorunu konu ediyor. Yirmi birinci yuzyılda calışır, sever ve yaşlanırken tatmin duygusunun nasıl bizden hızla uzaklaştığına yonelik eğlenceli ve zeki bir araştırma sunuyor Michael Foley. En eski yazılardan en son psikolojik araştırmalara, Gılgameş Destanı'ndan Oz Buyucusu'ne, Buda'dan David Foster Wallace'a uzanan geniş bir kaynak yelpazesinden faydalanan Foley gunumuzun kulturel şartlandırmalarının absurd doğasına alaycı bir ışık tutuyor ve cağımızı suclu ilan edip reddetmek yerine modern yaşamı, iceriğindeki yoğun sacmalığı kavramak suretiyle sadece kabule değil, kucaklamaya da yonelik bir tavır oneriyor.
Buraya kitap icin daha fazlasını yazmak mumkun ama Foley haklıysa buna gerek yok zira siz şu anda yan taraftaki muzik reyonundan gelen şarkıyla, telefonunuza gelen mesajla ya da yanınızaki bayanın size farkettirmek icin uğraştığı yeni cantasıyla coktan başka alemlere daldınız.
"Modern hayat tum mecralarıyla sizi kırık hayaller, mutsuzluk kaynağı hırslara iteliyor. Foley'nin zeki ve fazlasıyla eğlenceli kitabı bunun ustesinden gelmenize yardım edebilir." Guardian
NOT: Alıntı olup upload bana aittir.Keyifli okumalar dilerim.