gokhan tepe yeni album şarkıları gokhan tepe son album son şarkıları
gokhan tepe, yeni albumu, 2011 albumu, yeni şarkıları, aşk sahnede, şarkısı haberleri burada arkadaşlar.

Yıllardır sessiz sakin ve durgun olan Gokhan Tepe, sessizliğini de sakinliğinide 'aşk Sahnede' adlı albumu ile bozdu Melek'lerim.

Gokhan Tepe, kariyerinin 15’inci yılında altıncı albumu “Aşk Sahnede” ile dinleyicilerinin karşısına cıktı. Kendisine hayal kırıklığı yaşatan ilk muzik şirketiyle bağlarını tamamen koparan şarkıcı, artık yoluna emin adımlarla ilerlediğini soyluyor.

Slow şarkılarınız cok seviliyor ama siz albumlerinizin cıkış parcalarını hep tempolu olanlardan seciyorsunuz. Bunun ozel bir nedeni var mı?

- Slow şarkıların sesime cok yakıştığının farkındayım. Ayrıca duygusal bir yapım var. Bir de biz duygusal bir milletiz, slow şarkıların sevilmesinin en buyuk nedeni bu. Ama beni takip eden cok ciddi bir genc kitle var ve onlar hızlı, tempolu şarkıları seviyorlar. Konserlerde de eğlenmek istiyorlar.

Tum albumlerinizin cıkış parcaları size aitti, bu sefer de durum değişmedi. “Kırmızı Halı”, size ait bir calışma...

- Evet, hep oyle oldu. Bu biraz “Sevabı benim, gunahı benim” durumu.

Bu albumde yine Erhan Bayrak’la calıştınız. Bazı popcular her donem yukselen isimlere kayar, siz ise uzun suredir Erhan Bey’le birliktesiniz...

- Erhan işini seven ve yaptığı işte de başarılı olan bir arkadaşım. 2006 yılında “Yuru Yureğim” albumunde tanışmıştık. Beş-altı yıl boyunca birlikte cok guzel calışmalara imza attık. Erhan’la tencere kapak gibiyiz. Birbirimizi cok iyi anlıyoruz. Tabii beni cok şaşırttığı zamanlar da oluyor. O bircok kişiyle calışıyor, buna rağmen basmakalıp işler yapmıyoruz. İkimiz de pop muzikte elini taşın altına koyan insanlarız.

BAZEN UCUYORUZ AMA SONRA “BU ŞARKI HALKIMIZA TERS” DİYORUZ

Yurtdışındaki işleri yakından takip ediyorsunuz ama yine de şarkılarınız tam Avrupai olamıyor sanki...

- Erhan’la birlikte calışırken bazen ucuyoruz, şarkılarımız yurtdışındaki işlere benziyor. Ama sonra duşununce “Bu şarkı bizim halkımıza biraz ters olabilir” diyoruz ve sonunda ortak noktada buluşuyoruz.

İbrahim Tatlıses’in vurulmasının ardından “İbo Şov”a cıktınız ve o programda gorduk ki turku yorumlamakta da başarılısınız...

- Ben konservatuvar mezunuyum. Hem Turk muziği, hem sanat muziği hem de batı muziği eğitimi aldım.

Peki bu kadar eğitimin uzerine bir turku ya da sanat muziği albumu yapmayı duşunmuyor musunuz?

- Onceki yıl “Şukru Tunar Eserleri” albumunde “Soyleyemem Derdimi”yi seslendirmiştim. Eğitimini aldığım icin borcum var zaten. Ben de cok seviyorum seslendirmeyi...

BUNALIMLI DONEMLERİMDE SACMALAYABİLİRDİM

15 yıldır muzik dunyasındasınız. Hic keşkeleriniz, pişmanlıklarınız var mı?

- Ben bir yonetim sorunu yaşadım. İlk firmam, ‘Gokhan Tepe projesi’ni benim istediğim gibi destekleyemedi maalesef. 2006 yılına kadar bu sorunla mucadele ettim. Ben elimden geleni yaptım ama desteklenmeyince ortaya oyle şaşaalı şeyler cıkmadı. 2006’da ise “Yuru Yureğim” albumuyle birlikte projeyi kendim devraldığım, kurallarımı ve kararlarımı uygulamaya gecirdiğim bir surec başladı.

Neler yaşadınız 2006’dan onceki surecte?

- O donem beni o kadar yordu ki, tahmin bile edemezsin. İyi bir cıkış yapmışsın ama devamını getirememişsin. Yalnız kaldığın donemlerde bunalıma giriyorsun... Ben başka bir grubun icerisinde yer alabilirdim şu anda, farklı bir yerde olabilirdim. Cok guzel projeler yapabilirdik zamanında ama iki tarafın da birbirini anlayamamasından dolayı boyle oldu. Tabii “Onlar bana yanlış davrandı” diye bir şey yok, biz yanlış başladık. İyi niyetle başladık, buna rağmen yaşadığımız yonetim sorunu 10 yılıma mÂl oldu. Maddi acıdan da kotu zamanlar gecirdim. Yine de o 10 yılı kayıp değil, tecrube olarak goruyorum. Cunku piyasaya girdiğimde 18 yaşındaydım. Bunalımlı donemlerimde magazine başvurup sacmalayabilirdim. Yapmadım. 10 yıl boyunca bekleyip, Allah’ıma dua ettim.

BEN DE BİR DİYET ODEDİM

Hic sizi yonlendiren, size yol gosteren biri olmadı mı cevrenizde?

- Olmaz mı! “Falancaya salla, filancaya salla, unlu bir isimle yemek ye” diyenler vardı. Yapamadım, o basitliği kendime yetiremedim. İyi ki de yapmamışım. O gun bana “Magazin yap” diyenler, bugun “Helal olsun” diyorlar.

Sadece sizin kişiliğinizden mi kaynaklandı bu tavır? Arkanızda ailenizin desteği de var mıydı?

- Sağ olsunlar, desteklerini hic esirgemediler. “Bu işleri yapma. Biz sana inanıyoruz. Ac değilsin, acıkta değilsin” dediler.

Neden plak şirketinizden ayrılmadınız?

- Bırakmak istemiyorlardı ama desteklemiyorlardı da. Albumum hazırken bir sene bekletildim mesela. Sonunda zarar gorerek ayrıldım. Gulerek ayrılmadım yani. Ben de bir diyet odedim. Yaşadıklarımı ilk kez bu kadar acıkca anlatıyorum.

Odediğiniz diyet neydi?

- Şarkılarım bende kaldı ama uzulerek ayrıldım, bu kadarını soyleyebilirim. Uzulen ve kırılan taraf sadece bendim, onlar gayet mutlulardı. Ortada buyuk bir haksızlık vardı.

MACTA DA BAĞIRIRIM KUFUR DE EDERİM

Boyle hep mulayim, hep efendi biri midir Gokhan Tepe?

- Benim ornek olmak gibi bir derdim var. Bize hep saygılı olmamız oğretildi. Ozelimizde normaliz. Uzersem, hatalıysam ozur dilerim. Maca gidip bağırırım, hic yakışmasa da ağzımdan kufur cıkabilir, bir film izlerken ağlayabilirim. Nasıl oturup kalkmam gerektiğini, nasıl davranmam gerektiğini bilirim. Ama ozelimde normal biriyimdir.

Biz de sizi efendi biri zannediyoruz...

- Soran olmadı ki!

BEN DALKAVUKLUK YAPAMAM

Gunumuz pop muzik sanatcılarından beklenen; fırlama olmaları, şarkılarının esprili sozlere sahip olması. 1996 yılından bu yana piyasadayım, ben başladığımda boyle bir beklenti yoktu. Ben o kuşaktan geldiğim icin bu tur beklentilere cevap veremem. Neşeli ve esprili olmama rağmen dalkavukluk yapamam. Bu da yapımla alakalı bir durum.

TEMPOLU ŞARKILARI SEVİYORUM

Size “Gecelerde gorunmuyorsunuz” diyen cok oluyor mu?

- Gittiğim yerlerde kimseyle karşılaşmıyorum ki! Ben dıptıs dıptıs muziği sevmiyorum. Fasıla, balık yemeye giderim. Buyuk konserlere giderim. Jamiroquai’i bekliyorum mesela şimdi. Kız arkadaşımla cıkıyoruz diye haber vermiyoruz ama muhabirler gelip cekerlerse de konuşuruz tabii.

Jamiroquai dışında kimleri dinliyorsunuz?

- Ben Michael Jackson ile buyuyup Jamiroquai ile tanıştım. Usher, Justin Timberlake gibi iddialı vokalleri seviyorum. Beyonce gibi kadın vokalleri de seviyorum. Bir de hızlı şarkıları cok seviyorum, 50 yaşında da hızlı, tempolu şarkılar yaparım.