Cocukluk, ergenlik ve genclik donemlerinde yaşanan aşk ve cinsellik bir cok araştırmanın konusu olmuştur kuşkusuz. Ama yaşamla edebiyatın ilişkisinden kalkarak, edebiyatla bilim arasında bir ilişki kurmak ve bu yaşamsal sorunlara bir de bu pencereden bakmak cok denenmiş bir yol değil. Neyse ki cocukluk ve ergenlik donemlerindeki cinsel yaşantılarını anlatan kahramanlara artık ulkemizde de rastlanıyor ve onların tanıklığıyla gecmiş donemlerdeki cinsel tutum ve davranışları tanıma olanağı doğuyor. Bekir Onur bu anı ve yaşamoykulerine bir psikanalitik kuram cercevesinden bakarak cocukluk ve genclik doneminde aşk ve cinsellik konusunu irdeliyor. Kitapta pek cok unlu kişinin cocukluk ve genclik anıları inceleniyor: Adalet Ağaoğlu, Altan Oymen, Atıf Yılmaz, Atila İlhan, Aziz Nesin, Cetin Altan, Emre Kongar, Ferhan Şensoy, Gulriz Sururi, Guzin Dino, Halit Kıvanc, Halit Ziya Uşaklıgil, Hasan Ali Yucel, Mehmet Guleryuz, Mina Urgan, Mujdat Gezen, Nedim Gursel, Nezihe Meric, Refik Erduran, Selim İleri, Tahsin Yucel, Talat Halman, Turkan Saylan, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Prof. Dr. Bekir Onur, Ankara Universitesi Eğitim Bilimleri Fakultesi’nde oğretim uyesi.
Yayın Tarihi: 08.02.2005
ISBN: 9789758704835
Yayınevi: Kitapevi
Sayfa Sayısı: 236
Aranabilir PDF + 3.06
Mediafire
tarama başkasına yukleme bana aittir.