Pyotr Alekseyevic Kropotkin - Gencliğe Cağrı Pdf
Eserin yazım yılı: 1880
Yazar: Pyotr Alekseyevic Kropotkin
Pyotr Alekseyevic Kropotkin
On sekiz ya da yirmi yaşında olduğunu, eğitimini ya da cıraklığını tamamladığını ve hayata henuz atılmakta olduğunu farz ediyorum. Hocalarının seni bastırmak icin uydurduğu batıl inanclardan hur bir aklın olduğunu, şeytandan korkmadığını, rahiplerin ve devlet adamlarının yalanlarını dikkate almadığını varsayıyorum. Hatta zuppelerden, curumekte olan toplumun yitip giden mahsullerinden ve genc yaşında bile ne pahasına olursa olsun doyumsuz zevklere ozlem duyanlardan biri olmadığını…
Aksine, sıcak bir kalbin olduğunu varsayıyor ve bu nedenle seninle konuşuyorum.
Kendine sık sık “Ben ne olacağım?” diye soruyorsun. Aslında, birkac yıl boyunca meslek ya da bilim eğitimi almış bir genc tum bunları -edindiği kazanımları- yağma aracı olarak kullanmak amacıyla yapmadığını fark edecektir. Ve sahip olduğu zekayı, kabiliyetleri ve edindiği bilgileri, bugun sefalet ve cehalet icinde olanlara yardım etmek amacıyla kullanmayı bir gun bile hayal etmemiş olabilmesi icin tamamen cahil ve kotu niyetli bir kişi olması gerekir.
Sen de bu hayale sahip olanlardan birisin, değil mi? Guzel, oyleyse hayalini gerceğe donuşturebilmen icin yapman gerekenlere bakalım.
Mediafire Linki
Pdf:
Yandex Linki
Pdf:
Yeni yandex Linki:
24 Sayfa Kitapcık...
İngilizce metinden Turkce’ye ceviren: Ali Naci Arbak
Pyotr Alekseyevic Kropotkin - Gencliğe Cağrı Pdf
Felsefe ve Sosyoloji Kitapları1 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları