• 18-07-2022, 03:36:28

Edward Said - Kultur ve Direniş

Agora Kitaplığı 2009

Biz tarihimizin onemli bir kısmında kapalı bir toplum olarak bırakıldık.
    Biz gorunmez insanlarız, gorunmez bir halkız. Biz hikÂyemizi anlatmakta, anlatımızın bilinmesini sağlamakta pek başarılı olamıyoruz. Bu yuzden bizim asıl ihtiyacımız, orgutlu bir kampanya yurutmek. Henuz harekete gecirilmemiş durumda, oldukca geniş bir Filistinli diaspora topluluğumuz var. Filistin'de, Arap dunyasında henuz devreye sokulmamış pek cok kaynak soz konusu.
    "Filistinlilerin (Filistinli entelektuellerin yanı sıra, sıradan Filistinli yurttaşların ve diğer Arapların da) omuzlarında, barışcıl yaklaşımı bırakmamayı gerektiren buyuk bir sorumluluk duruyor. Filistinliler İsraillilere şoyle seslenmek durumundalar: 'Biz buradayız, siz de buradasınız. Bu gerceği yadsıyamazsınız, bizi de ebediyen baskı altında tutamazsınız. Kendi gecmişinizdeki,
    bizim gecmişimizdeki gerceklerden kacamazsınız.'
    "Ben kendime yonelik saldırılara pek tepki gostermem. Bunu tamamen boşa vakit harcama olarak gorurum. Filistinlilere, Araplara ve Muslumanlara karşı iflah olmaz derecede ırkcı nefretle hareket eden bir dolu propagandist bulunduğunu biliyorum. Oysa onların beni surekli saldırılacak biri olarak gormeleri kendi payıma bir tur iltifattır. Hem bu sayede daha cok sayıda insanın dikkatini benim calışmalarıma ve yazılarıma cekmiş oluyorlar.
    Bu yuzden onlara daha fazla ureterek karşılık vermeyi uygun bulurum.
    Onların istediği, benim sesimi kesmem. Ama ben olup gidene kadar
    boyle bir şeyi boşuna bekleyecekler..."

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.