• 18-07-2022, 03:16:30

Irvin D. Yalom - Aşkın Celladı (ve Diğer Psikoterapi Oykuleri);Ceviren: Handan Sarac; ISBN:975-14-0475-4; 10. Basım : Temmuz 2001 (Birinci Basım:Ocak 1995);Remzi Kitabevi, İstanbul.

Psikoterapinin ana maddesinin, coğu kez iddia edildiği gibi bastırılmış icgudusel yonelişler ya da trajik bir kişisel gecmişin iyi gomulmemiş kırık dokuk parcalan değil, daima bu tur bir varoluş sancısı olduğuna inanıyorum.

Psikoterapi acısından ozellikle onem taşıyan dort değiştirilemez gercek goruyorum: her birimiz ve sevdiklerimiz icin olumun kacınılmazlığı; yaşamımızı kendi irademizle bicimlendirme ozgurluğumuz; nihai yalnızlığımız; ve son olarak, yaşamın belirgin bir anlamdan yoksun oluşu. Bu veriler ne kadar acımasız da gorunse, aynı zamanda aklın ve kurtuluşun tohumlarını taşırlar.

Saul, Stockholm'den gelen ve acamadığı uc mektuptan dolayı niye acı cekiyordu?

Thelma'yı gecmişteki bir aşk macerasına bu kadar bağlayan şey neydi? carlos'un maco fantezileri, onu yavaş yavaş oluden kanseri kabullenmesine nasıl yardımcı oldu?

Elinizdeki bu kitapta, psikoterapist Irvin D. Yalom'un, yalnızlık, olum korkusu, yaşama amacını yitirme gibi, aslında hicbirimizin tamamen kacamayacağı temel insanlık kaygılarından rahatsız olan hastalarıyla yaptığı calışmalardan sectiği, on ilginc oyku bulacaksınız.

Dr. Yalom bu oykuleri aktarırken, bir insan olarak psikiyatrın terapi surecinde karşılaştığı guclukleri de, duygusal ve surukleyici bir dille anlatıyor. (Arka Kapak)

İCİNDEKİLER

Sunuş /7
    Onsoz /11
    Aşkın Celladı /23
    "Tecavuz Yasal Olsaydı..." /82
    Şişman Bir Hanım /103
    "Yanlış Cocuk Oldu" /137
    "Benim Başıma Geleceğini Hic Duşunmemiştim" /165
    "Usulca Gitme" /174
    İki Tebessum /191
    Uc Acılmamış Mektup /213
    Terapide Tek Eşlilik /241
    Sahibini Arayan Duşler /260

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.