• 18-07-2022, 03:15:26

"Tam bir gizem bozucu, put kırıcı olan Freud'un gizemlileştirilmesi, putlaştırılması, tarikatlaştırılması ve tam tersini yapmaya calışırken benim calışmalarımın da bu yonde kullanıma acık olması endişesi beni huzursuz ediyor.

Bu nedenle okurdan rica ediyorum; lutfen bu kitabı bilimsel bir kuramı anlamaya calışır gibi, yani her kuramın hak ettiği şekilde eleştirelliğinizi koruyarak, zekÂnızı kullanarak okuyun. İnanmayın; olcun, değerlendirin, anlayın ve en onemlisi cok daha koklu doğabilimi alanlarından oğrendiklerinizle karşılaştırarak okuyun. Cunku sorunumuz, bilim adamı Freud'a sadakat değil liyakattir."

Bir kaynak eser konumuna erişen Freud'dan Lacan'a Psikanaliz'in gozden gecirilmiş yeni baskısında da, dorduncu baskıda eklenen iki yeni makale bulunuyor: "Lacan'ın Avrupa Duşuncesindeki Yeri" ve "Freud'a Liyakat". Kitabın birinci ve ikinci baskılarındaki ilk bolumler, bu baskıda art arda yer alıyor; aynı ornekler, aynı kaynaklar ama farklı bakış acılarıyla. Boylelikle, Tura'nın psikanalize bakışındaki değişimi okurun izleyebilmesi mumkun oluyor.

Turkce
    240 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 14 x 20 cm
    İstanbul, 2005
    ISBN : 9789758859160

100 dpi - gri tonlama - tarama,yukleme-astro imdat

tek sayfa
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

cift sayfa
    Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.