Michel de Montaigne - Denemeler
Edebiyat Eserleri1 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Edebiyat Eserleri
- Michel de Montaigne - Denemeler
-
17-07-2022, 22:59:49
İnternetten bulup indirdiğim dosyayı bolum bolum elimde basılısı bulunan haline gore duzenledim. icindekiler ekledim. Kindle'da gayet guzel calışıyor. linkte odb., epub ve mobi uzantılı halleri var. mobi hali kindle'da denendi calışıyor. Geri bildirimlerinizi bekliyorum.
Okuyucu, bu kitapta yalan dolan yok. Sana baştan soyleyeyim ki,ben burada yakınlarım ve kendim dışında hicbir amac gutmedim. Sanahizmet etmek yahut kendime un sağlamak hic aklımdan gecmedi;boyle bir amac peşinde koşmaya gucum yetmez. Bu kitabı yakınlarımicin bir kolaylık olsun diye yazdım. İstedim ki beni kaybedeceklerizaman (ki pek yakındır) hakkımda bildikleri, daha ayrıntılı ve dahacanlı olsun. Kendimi herkese beğendirmek niyetinde olsaydım, ozenir,bezenir, en gosterişli halimle ortaya cıkardım. Kitabımda sade, doğalve her gunku halimle, ozentisiz bezentisiz gorunmek isterim, cunkuben kendimi olduğum gibi anlatıyorum. Burada kusurlarım, nasıl biradam olduğum, edebin, terbiyenin izin verdiği olcude, acık olarakgorulecektir. Hala ilk doğa kanunlarının rahat serbestliği icindeyaşadıkları soylenen insanlar arasında olsaydım, emin ol ki kendimitastamam ve cırılcıplak da gosterirdim. Kısacası, okuyucu, kitabımımozu benim: Boş zamanlarını bu kadar sudan ve anlamsız bir konuyaharcaman akıl karı olmaz. Haydi uğurlar olsun. (Montaigne 1 Mart 1580)
indirebilirsiniz.