guzide duran ve kızı guzide duran kızı
guzide duran ve kızı, selin, hakkında, resimleri ve merak ettiğiniz tum bilgileri burada arkadaşlar.

Eski manken Guzide Duran Aksoy "ikinci cocuğu" istiyorum demiş ve annelliği, ozel hayatı ile ilgili demec vermiş. Bizde bu haberi sizlerle paylaşıyoruz Melek'ler.

Guzide Aksoy, Elle dergisinin mayıs sayısı icin 2 yaşındaki kızı Selin’le objektif karşısına gecti.

GUZİDE DURAN AKSOY VE KIZI SELİN

Uzun boyu, yuruyuşu, duruşu, karakteristik yuzu, makyajsız da son derece rahat olması etkileyici... Modelliği coktan bırakmış olsa da, Guzide Aksoy’un şu an bile Paris podyumlarında bolca alkış alacağına şuphe yok. Ama mayıs sayısı yarın cıkacak olan Elle dergisinin onunla buluşma nedeni gecmişi anmak değil, ona onceliklerini değiştirten iki yaşındaki kızı Selin!

Selin annesini nasıl değiştirdi?
- Anlatmakla bitmez. Cocuk dunyaya gel-diğinde ona bir şeyleri kendinizin oğreteceğini duşunursunuz. Oysa tam tersi oluyor, cocuk insana cok şey oğretiyor. Ben de Selin’den, başta sabır olmak uzere her gun cok şey oğreniyorum. Başka bakıyorum artık dunyaya.

Bir gununuz nasıl geciyor?
- Gune birlikte başlıyor, kahvaltı ediyor, oyunlar onuyoruz. Hava guzelse, dışarı cıkıyoruz. Yuvaya gitmek icin cok kucuk olduğuna inandığımdan henuz gondermiyorum. Haftada bir ya da gunde birkac saatliğine de olsa cocuklarını yuvaya gonderen arkadaşlarım var ama ben Selin’in uc yaşından sonra başlamasını tercih ediyorum. O zamana kadar anne-babasıyla mumkun olduğu kadar cok vakit gecirmesinin daha sağlıklı olduğunu duşunuyorum. Yani 24 saat onunlayım.

Selin bizim ekiple hemen kaynaştı. Peki diğer cocuklarla iletişimi nasıl?
- Diğer cocuklarla arası cok cok iyi. Selin sosyal, dışa donuk, paylaşmayı cok seviyor. Diğer taraftan hisleri cok kuvvetli, iyi ve kotuyu ayırt edebiliyor. Arkadaşları da var. Onlarla da mumkun olduğu kadar bir araya getirmeye calışıyoruz.

AKŞAMLARI ONU BABASI UYUTUYOR

Selin’in babasıyla ilişkisi nasıl?
- Hep derler ya “Babalar kızlarını cok sever” diye, aynen o durum. Akşamları işten gelince Adnan kızıyla ilgileniyor. Hatta Selin’i o uyutuyor.

Selin nasıl bir kız? Nelerden hoşlanıyor? Mesela giyeceği kıyafetleri kendi mi seciyor?
- Yeni yeni kendi secmeye başladı. Mutlu olsun diye buna izin verdiğim icin zaman zaman cok rukuş olabiliyor. Genelde onu ozgur bırakmaya calışıyorum cunku artık 2 yaşında, zevki gelişmeye başladı ve tercihleri oluşuyor. Bu yuzden pek karışmamaya, ona secenekler sunmaya calışıyorum.

BAKIMI COK ABARTAN BıR KADIN DEğıLıM

Selin’le tatile cıkmak zor mu?
- Kolay diyemem. Her anne bilir ki, yanında yardımcı da olsa (ki benim şu anda yardımcım yok) kucuk bir cocukla tatile veya yolculuğa cıkmak zor. Keyifli yonleri de cok tabii ki. Ancak tatilde dahi olsanız, cocuğunuzun uyku saatlerine dikkat etmeniz lazım. Buna rağmen gecen yaz hem yurtcinde, hem de yurt-dışında tatillere gittik.

Kendinize zaman ayırabiliyor musunuz?
- Tabii ki. Mesela sporumdan odun vermiyorum. Haftada uc gun, akşam beş-altı gibi sporumu yaparım. Bir tek emzirdiğim donemde yapmadım. Onun dışında zaten bakımı cok abartan bir insan değilim, oyle gece maskesi bilmem ne bakımı diye alışkanlıklarım yok. Fazla makyaj da yapan biri değilim. Bir ruj ve rimel yetiyor. Aşırı bakımlara inanmıyorum.

Peki nelere pek fırsatınız ya da vaktiniz yok?
- Oyle bir şey yok galiba, cunku ben halimden memnunum. Selin’le zaman gecirmek, onun yanında olmak eşimi de, beni de mutlu ediyor. Selin yuzunden bir şey kaybetmiş ya da kacırmış değiliz.

BASKICI BİR ANNE OLMAMAYA CALIŞIYORUM

Nasıl bir annesiniz; disiplinli mi, rahat mı?
- Bu konuda icgudulerimle hareket ediyorum. Dominant, baskıcı bir anne olmamaya dikkat ediyorum. Bana sorarsanız, cocuklar babadan biraz cekinmeli. Yani baba daha otoriter olmalı. Bizim babamız da otoriter ama Selin onun zayıf noktası. Ancak o ne şirinlik yaparsa yapsın, her ikimiz de bir şeyi uygun bulmuyorsak “hayır” deriz. Ozguveni olması acısından da ona cok fazla sınır koymamaya calışıyorum.

İKİNCİ COCUĞUM OLSUN İSTİYORUM

Bugunlerde daha cok cocuk kitapları okuduğunuzu soyleyebilir miyiz?
- Aynen. Yalan soyleyecek değilim, şu an istediğim kitapları okuyacak vaktim olmuyor. Tum gunu onunla gecirdikten sonra ancak uyumaya fırsatım oluyor. Ya da arkadaşlarımızla bir program yapmış oluyoruz. Ertesi sabah aynı rutin devam ediyor. Selin sayesinde butun cocuk kitaplarını ve cizgi filmleri ezberledim.

Bugune kadar hic Selin’siz bir-iki gunluğune bir yere gittiniz mi?
- Hic. Sadece gunubirlik gittik, o da tam gun surmedi.

Selin’in kardeşi olmasını ister misiniz? Ağabeyi Kaan var; ama başka kardeş de diliyor musunuz?
- Tabii ikinci bir cocuk istiyorum. Henuz zamanı değil. Kısmetse olur. Kesin bir şey soylememek lazım ama duşunuyorum.

KENDİME ALIŞVERİŞ YAPMAYI UNUTTUM

Gardırobunuzda Selin’e saklamak istediğiniz kıyafet veya aksesuvarlar var mı?
- İşim sayesinde gardırobumda pek cok ozel parca var.

O anlamda cok şanslı bir kız...
- Evet ama kıyafet veya markaya cok duşkun olmasını istemiyorum. Ona sadece bazı guzel canta ve kıyafetlerimi saklıyorum. Onun icin manevi değeri olacak, “annemden” diyebileceği şeyler.

Selin’le alışveriş yapmayı seviyor musunuz? Ona en cok neler alıyorsunuz?
- Zaten Selin’den sonra kendime alışveriş yapmayı unuttum. Bazen bir eksiğim oluyor, onu alayım diye yola cıkıyorum... Bir bakıyorum, eve sadece onun eşyalarıyla gelmiş, kendi alacağımı unutmuşum. Kız cocukları icin o kadar guzel secenekler var ki... Selin’le alışverişe cıkmak da cok keyifli cunku cocuk mağazasında dahi olsak oyle “Onu da alalım, bunu da isterim!” diye tutturan bir cocuk değil. Cok nadirdir bir şey istemesi.