Lord Kitchener, bir asker ve devlet adamı olarak yaptığı işler ve sıra dışı kişiliği ile İngiltere’nin hic şuphesiz en onemli simalarından biridir. Daha bir teğmen iken Fransa-Almanya harbinde Fransız saflarında gonullu olarak savaşmış, Filistin’in haritasını cıkarmak icin bolgeyi adım adım gezmiş, Arapcayı ve Arap kulturunu oğrenmiş, Hartum’u işgal ederek Sudan’ın İngiliz idaresine girmesini sağlamış, Guney Afrika’da Boerlerin direnişini kırarak İngiliz hakimiyetini sağlamış bir askerdir. I. Dunya Savaşı patlayınca Savaş Bakanı olarak İngiltere’nin yetersiz kara ordusunu altı tumenden yetmiş tumene cıkararak batı cephesinde Fransa’nın Almanya karşısında tutunmasında buyuk etken olmuştur. Lord Kitchener’ın askerlik ve idarecilik kariyerinin başlıca hatlarını anlatan bu kitap biyografik bir eser olmakla beraber; Filistin, Mısır, Sudan, Guney Afrika, Hindistan’daki İngiliz siyasetini ve nihayet I. Dunya Savaşı’nı İngiltere ekseninde anlatması acısından aynı zamanda bir tarih kitabı yerindedir.

Kurtuba, 1. Baskı, 2010

ALINTIDIR

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.