İskender Okudan - Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri
Anı ve Biyografi Kitapları1 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Kişisel Gelişim Kitapları
- Anı ve Biyografi Kitapları
- İskender Okudan - Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri
-
17-07-2022, 17:01:12
Turk demokrasi tarihinde onemli bir yere sahip olan Demokrat Parti, toplumsal, siyasal, ekonomik ve kulturel alanda bir cok değişimin yaşandığı ve bu değişimlere duyulan tepki ve tartışmaların odağında yer almıştır.
Ozellikle tek parti donemine gore daha fazla ozgurluk ve halkın inanc ve değerlerine karşı daha duyarlı oluş cabaları, De-mokrat Parti?nin geniş halk kitlelerinin desteğini almasını sağlamıştır.
Geniş halk desteğini ardına alan Demokrat Parti?nin hic şuphesiz en cok tartışılan ve eleştirilen uygulamalarından belki de en onemlisi Turk Eğitim Sistemi uzerine olmuştur. Ancak, bu gune kadar daha cok ekonomik ve politik uygulamalara donuk araştırma ve tartışmalar one cıkmıştır.
Toplumları ve milletleri orta ve uzun vadede derinden etkileyen ve onlara yon veren eğitim politikaları ve uygula-malarının Demokrat Parti doneminde buyuk değişime uğradığı bir gercektir.
Gunumuzde giderek derinleşen ve ceşitlenen eğitim sorun-larının cozumunu, gecmişte izlenen eğitim politikaları ve uygu-lamaları cok yakından etkilemektedir.
Bu bağlamda Demokrat Parti?nin eğitim politikalarını hayata geciren ve kendine ozgu yaklaşımlarıyla cok tartışılan Tevfik İLERİ?nin goruş ve uygulamalarının ortaya konması gunumuz eğitim politikaları ve uygulamalarıyla benzerlik gostermesi acısından da dikkat cekici bir durumdur.
[ALINTIDIR]