F. Paul Wilson _ Kan Canağı _ Ocak 1982, Kelebek Yayınları _ Tıpkıcekim PDF
[CENTER] [B]İkinci dunya savaşı sırasında Almanya icin kritik oneme sahip bir petrol uretim sahasına giden yolun guvenliğini sağlamakla gorevli bir grup Alman askeri terk edilmiş olduğu duşunulen eski bir hisara yerleşmek zorundadır. Ancak duvarlara cakılı minik haclarla dolu bu eski hisar sanıldığı gibi boş ve terk edilmiş olmaktan cok uzaktır. Evet, hisarda yaşayan kimse yoktur. Ama bedeli, belirsiz bir kaynaktan gizemli biri ya da bir orgut tarafından karşılanan bakım hizmetleri yakın bir koyde yaşayan bir baba oğul tarafından duzenli olarak yurutulmekte, bu tekinsiz mekÂn cevredeki halk tarafından korku dolu bir saygıyla korunmaktadır. Hisarın kapılarından girer girmez insanı kavrayan yalnız olmadığı hissi gecenin karanlığında daha da guclenmekte, bir kez orada uyuyan biri bir daha asla bunu yapmamaya adeta yemin ederek hisarı terk etmektedir. Hatta kuşlar bile bu eski hisarın duvarlarına yuva yapmaktan kacınmaktadır.
Butun bunları Alman genelkurmayına anlatmanın ve bu hisarda kalmak zorunda olmaktan kurtulmanın bir yolu olmadığından, Alman askerleri hisara yerleşirler. Ve dehşet verici olaylar başlar...
Kan Canağı
F. Paul Wilson Ocak 1982 ve Mart 1997, Kelebek Yayınları
En guzel vampir romanları:
1. Hepimiz Vampiriz ? Richard Matheson
2. Vampirle Goruşme ? Anne Rice
3. Nosferatu ? Paul Monette
4. Salem?s Lot ? Stephen King
5. Kan Canağı ? F. Paul Wilson
F. Paul Wilson _ Kan Canağı _ Ocak 1982, Kelebek Yayınları _ Tıpkıcekim Eski Sayfalı PDF 10 Mb:
F. Paul Wilson _ Kan Canağı _ Ocak 1982, Kelebek Yayınları _ Tıpkıcekim Beyaz Sayfalı PDF 9 Mb:
F. Paul Wilson _ Kan Canağı _ Ocak 1982, Kelebek Yayınları _ Tıpkıcekim Beyaz Sayfalı PDF 9 Mb:
Filmle ilgili iki kısa video sunuyorum. İster Yndexten goruntule deyip izleyin. İsterseniz de indirin.
1:
2:
The Keep
Yonetmen: Michael Mann
Senaryo: Michael Mann (F. Paul Wilson'ın romanından)
Yapım: 1983, İngiltere Sure: 96 Dakika
Oyuncular: Scott Glenn, Alberta Watson, Jurgen Prochnow, Gabriel Byrne, Ian McKellen, Robert Prosky
[CENTER] F. Paul Wilson'ın Turkce'de "Kan Canağı" adıyla yayınlanan "The Keep" romanı, cizer Matthew Smith tarafından cizgi romana uyarlandı. Roman, 1980'lerde Michael Mann tarafından da sinemaya uyarlanmıştı. 5 sayılık serinin tradepaperback'i bu hafta piyasaya suruldu. Yayınevi IDW. Matthew Smith uzun sure Hellboy dergilerinde calıştı. Bu yuzden sayfa duzenlemeleri, kapak tasarımı Mignola'nın genel tarzını andırıyor.
[CENTER]
[CENTER] Yazarımız Francis Paul Wilson hakkında:
68 yaşında olan, Francis Paul Wilson 1946 New Jersey, Jersey City doğumlu bir yazardır. O oncelikle bilim kurgu ve korku turlerinde roman ve kısa hikayeler yazıyor. Onun ilk romanı1976yılında kaleme aldığı (Healer) Şifacı oldu. Wilson aynı zamanda aile hekimi olarak part-time calışmaktadır. O Analog'a 1970 yılında ilk oykusunu sattığı yetmişli yıllar boyunca bilim kurgu yazmaya devam etti. 1981 yılında korku turunun icine cesaretle girdi ve Keep ile dunyada en cok satanlar arasındaki yerini sağlamlaştırdı. 1990'larda yılında tıbbi gerilim, korku, bilim kurgu interactive scripting ve Disney Interactive ve diğer multimedya şirketler icin interaktif scripting işlerine girerek, bu geniş yelpazede gercek bir başarı orneği gosterdi. Matthew J. Costello ile birlikte O, Sci-Fi Channel icin 1992-1996 arası gunluk dizi FTL Newsfeed'in senaryosunu da yazdı.
F. Paul Wilson; New York Times bestsellers listelerine korku, macera, tıbbi gerilim, bilim kurgu yelpazesiyle hemen her şeyi cok satan bir yazar. Onun kitapları arasında The Keep dışında, Ground Zero, The Tomb, ve Fatal Error ve genc erişkin dizisi Tamirci Jack (Repairman Jack) romanlarını da sayabiliriz. Wilson; Prometheus Odulu, Bram Stoker Odulu, San Diego ComiCon Inkpot Odulu gibi onur odulleri dışında da, Amerika'nın Korku Yazarları Birliğinin, Yaşam Boyu Başarı Odulu'nu kazandı. O Wall, New Jersey'de yaşıyor.
F. Paul Wilson aynı zamanda korku cizgiromanları icin yazarlıkta yapmıştır.
[CENTER]Kitap ve filmi hakkında okuyucu yorumları:
İlkokuldayken okuduğum bir korku romanı... Vampirlerle ve nazilerle alakalıydı... Korkudan uc gun tuvalete gitmek zor olmuştu...
1983 yapımı Michael Mann filmi. F. Paul Wilson'un Nightworld adlı 6 kitaplık eserinin ilk bolumu olan The Keep'in değiştirilmiş halidir. Konusu kısaca Romanya'da bir kasabadaki mabedi us haline getiren Nazilerin, farkında olmadan eski ve cok guclu bir iblisi uyandırması şeklindedir. Scott Glenn iblisin bin yıllık duşmanı Trismegestus'u, Jurgen Prochnow centilmen Nazi yuzbaşısı Woermann'ı, Gabriel Byrne acımasız binbaşı Kaempffer'ı, İan Mckellen mabedin sırrını bilen Yahudi dr. Theodore Cuza'yı canlandırır. Oyuncuların yanı sıra başarılı soudtrack'i Tangerine Dream'e aittir. Ve etkileyici atmosferiyle vasatın ustunde bir film olsa da seksenlerden kalma ozel efektler ve eserin aslına uymama gibi kotu tarafları vardır...
F. Paul Wilson'un son derece yaratıcı kitabıdır. Gerilim duzeyi yuksek ve akıcı bir kitaptır. Daha sonra Michael Mann tarafından cekilen filmi kitabın yanına pek de yaklaşamamıştır. Filmin tek iyi yanı; Michael Mann ustanın estetik kamerası, renk kullanımı ve muzik secimleridir...
The Keep (1983)
F. Paul Wilson?ın ?The Keep? isimli buyuk romanından uyarlanan film, yonetmen Michael Mann?dan inanılmaz bir ses ve goruntu temsili. Naziler Dinu Gecidi?ni korumak icin Romanya?ya gonderilir. Naziler?den bir tanesi kazara eski bir şeytanı serbest bırakır ve o da onları teker teker oldurmeye başlar. Jurgen Prochnow ve Scott Glenn rollerinde inanılmazlar ancak kızıyla birlikte Nazilere yardıma gelen Prof. Theodore Cuza roluyle Ian McKellan rol calıyor. Tangerine Dream?in muziği doğru tonda ve sinematografi de muhteşem. Konu cok dalgalı ama bu Mann?ın sucu değil. Aslında film 180 dakikalık cekilmiş ama Paramount bunu 90 dakikaya kırpmış. Buna rağmen ?The Keep? her seyrettiğimde beni buyuleyen bir film.
Bir cırpıda okunan, muthiş akıcı, merak uyandırıcı ve efsane bir romandır...
Yıllar once Kan Canağı ismiyle okuduğum korku kitabı. Bu tarzda okuduğum ilk kitaplardandı sanırım. Aradan yıllar gecmesine rağmen, askerleri, fareleri, her yerin kan olduğu sahneleri hala unutmamışım. Bir şekilde akılda kalıcı bir kitap...
"Taramaya başladım...Her ne kadar tembel olsam da en gec salı gunu paylaşırım... Sanırım... Hem ne acelesi var canım bu bolum paylaşımın kendisinden daha cok goruntulenecek nasılsa!"
Demiştim ama o kadar da tembel değilmişim canım!... Salı gununu beklemeden Pazar gecesine yetiştirdim... Her ne kadar Pazartesinin ilk saatleri de olsa Pazar sayılır benim icin daha uyumadım cunku...
Neyse benim icin unutamadığım ve sevdiğim cok ilginc bir romandır. Keyifli okumalar dilerim.
ZamanGezgini