Yangýn, saat 18.40 sýralarýnda D-100 karayolu yan yolda Sahrayýcedit mevkii Ankara istikametinde seyir halindeki ÝETT otobüsünde çýktý. Kadýköy-Yenidoðan hattýnda yolcu taþýyan 34 TN 1878 plakalý ÝETT otobüsünün motoru birden alev aldý. Otobüsten yükselen dumanlarý fark eden sürücü Arif Karaduman, aracý durdurarak yolcularý tahliye etti. Yangýn, yardýma koþan sürücüler tarafýndan yangýn tüpleriyle söndürüldü. Ýhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekibi de otobüsü kontrol etti. Otobüs yangýný nedeniyle yan yolda bir süre trafik yoðunluðu yaþandý. Yanan otobüs, olay yerine çaðrýlan çekici ile bulunduðu yerden kaldýrýldý.
'PANÝK OLDU HERKES, YOLCULAR KAÇIÞIYORDU'
Otobüsün þoförü Arif Karaduman "Seyir halindeydim, üst geçidin altýndayken dumanlar çýktýðýný gördüm. Otobüsü kenara çekerek yolcularý tahliye ettim. Herhangi bir sýkýntý yok" dedi.
Görgü tanýðý Ýbrahim Aydýn, "Trafikte geliyordum, otobüsten dumanlarýn yükseldiðini gördüm. Arabamda yangýn söndürme tüpü vardý. Hemen ilk müdahaleyi yaptýk. Bayaðý yolcu vardý, panik oldu herkes kaçýþýyordu" diye konuþtu. Polisin olayla ilgili soruþturmasý devam ediyor.