• 12-07-2022, 00:04:28

Kitabı alıntı yaptığım yani tarayanın kitap hakkındaki yorumu

cocukluğumda okuduğum bu kitabın beni bu kadar etkilemesine hala şaşırıyorum-nedenini sorguladığımda verdiğim cevaplar guduk kalıyor nedense;
    sanırım ilk nedenlerden biri o ana kadar insanların birbirinden farklı olabileceği gerceğini sezdirmesiydi -yani cocuk gozunden yetişken gozune geciş o kadar ağır olur ki bunu sezemezsiniz bile-ilk defa yetişkinlerin dunyasındaki farklılıklardan birini bana sezdirmesi onemli olabilir etkilenmemde..kitabı okuduktan sonra cevremdeki insanları bende guruplara ayırmaya başladım-ilkin şişman-zayıf diye daha sonra farklı nitelendirmelerle..
    okulumuzun bahcesinde oynarken ağaclıkların arasında kazılmış ama ağzı kapatılmayarak taş ve yapraklarla ortulmuş bir oyuk vardı-ve bize yasaklamışlardı oraya gitmeyi-icine duşersiniz vb. gibi gerekcelerle-hepimiz merak ederdik icinde ne olduğunu ama hicbirimiz denemedik tabi-kitapta da buna benzer bir yarıktan cocukların iceri dalması ve ayrı bir dunyaya gecişin olması belkide benim/bizim yapamadığımız bir hareketin orada
    vucut bulmasıydı..
    ilk olarak "zaman" kavramının farkına varmamı sağlamıştı-daha icinde yaşadığımız zamanı ozumsememişken farklı "zaman" boyutları olabileceğini duşundurmesi etkileyeciydi..
    paylaşımın butun dunyanın sorunu olduğunu oğrenmiştim-oysa biz ne guzel herşeyi paylaşabiliyorduk o sıralar-uyduruk kaydırık bir ada yuzunden koca koca insanların savaş kararları alması cok sacma gelmişti-yıllar sonra "Kardak" olayında bu kitabı hatırlamıştım-koca koca insanlar kıytırık bir olay yuzunden hemen savaş naraları atmaya başlamışlardı..
    illustrasyon resimleri cok guzeldi-hala da bakınca hoşuma gidiyor-belkide resimler olmasa bu kadar detaylı bir şekilde aklıma kazınmazdı..kitabı okurken bir bakardım bende zayıfların olduğu trendeyim-ya da vapurda..onlarla birlikte yemek yerken bulurdum kendimi...sonradan nette cok aramıştım Fritz Wegner'in cizgilerini..

Kitap alıntı olup duzenlemesi bana aittir.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.