Yalcın Kucuk - Kufur Romanları
Araştırma ve İnceleme Kitapları1 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Kitap Forumları
- Araştırma ve İnceleme Kitapları
- Yalcın Kucuk - Kufur Romanları
-
10-07-2022, 18:11:22
Tarama : Filiz Vural (suvetoprak)
Cumhuriyete ve sol duşunceye kufrun bir tarihi var mı? Cumhuriyete Karşı Kufur Romanları bu soruya bir yanıt niteliğindedir.
Yalcın Kucuk'un bu son kitabı, 1960'lardan bugune, ilerlemeye acılan tum yollara duşman kufurbazların edebi bir tarihidir. Tam da bu yuzden Milan Kundera, Kemal Tahir, İdris Kucukomer, Ahmet Altan ve Orhan Pamuk kitabımızın baş aktorlerindendir. Rolleri ve replikleri kitaptadır; oyleyse, politika ve edebiyatın iciceliğinde, kufru yaşayan ve coğaltanlar Cumhuriyete Karşı Kufur Romanları'nın menzilindedir.
Kitap, Milan Kundera'yla acılmakta ve Cumhuriyet Savaşı bolumuyle sona ermektedir. Uvertur ve savaş biraradadır. Bir ilandır, tum kaleleri fethedilmiş bir ulkenin şafağında Yalcın Kucuk bayrak acmaktadır. Kufur romanları var ise, kufre cephe alan bir roman ve roman teorisi de olmalıdır. Cumhuriyete Karşı Kufur Romanları teorik bir yanıttır. Cephede silahsız kalmış Sol'a ve Cumhuriyet'e cephane taşımaktadır. O halde, bir kurtuluş oncusu ve oykusudur. Bir savaşı anlatmakta; bir savaşa katılmaktadır. Tum yurtaşların Cumhuriyet adına mucadeleye cağrıldığı cephenin icinden yazılmıştır.
(Tanıtım Bulteninden)
tek sayfa duzenleme:alpdeniz
alpdeniz teşekkurler dostum, ozellikle boyle bir kıvrak zekayı bana tanıtan taramada ki emeği icin ayrıca Filiz Vural'a teşekkurler