Tarama : Filiz Vural (suvetoprak)

Mahmut Makal, bize ''koyumuzu'' oğretti ve Fakir Baykurt, koy insanını tanıyordu; nasıl konuştular, ne umit ederler, aşkları var mı, bunları Fakir'e, Dursun Akcam'a ve diğerlerine borcluyuz. Peki guzel, Osmanlının son donem insanlarını, Cumhuriyet'in ilk insanlarını, gelişen kapitalizm kazanında calkalanan koylulerimizi, hep hep biliyoruz; şimdiki insanları biliyor muyuz, onemli soru budur. L. Tekin, O. Pamuk, A. Altan'dan bunları oğrenebiliyor muyuz; edebiyat bitmiştir.
Tekeliyet, insanımızı bitirmeye, edebiyatımızı bitirerek başlamıştır.
Hic birisi edebiyatın icinden gelmediler, hic birisinin, kısmen Latife haric, bir edebiyatcı olma eğilimi yoktu, tepeden inme tayin edildiler; bunları kırdık ve şimdi bir kiremitciyi, romancı olarak tayin etmeye kalkıyor. Bunlar, insanımızı bilmiyor ki, anlatsınlar; birisi, gizli Yahudi tarihini, diğeri animizmi ve bir oburu, bilmediği bir tarihi yazıyor, insansızdırlar.
Hep yapılmayan işleri yapıyorum, duzene kapılanmış eleştirmenlerimizin yarattığı boşluğu doldurmaya calışıyorum. Kırıyorsam, zamanım olmadığı icindir. Acelem var.
Bunlar hakkında, aşkları yoktur, demiştim. Ekliyorum, cinsel ilişkiyi de bilmezler ve bilmediklerini yazmak, bunların trade-mark'ı konumundadır.
Bunlar roman icin değil, edebiyatı yok etmek icin atandılar.
Edebiyat, toplumda, davranış bağlarını kuran duzendir.
Yalcın Kucuk

taramada ki emeği icin Filiz Vural'a teşekkurler

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

tek sayfa duzenleme alpdeniz ' e teşekkurler

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.