ajda pekkan kimdir biyogrofi şarkıları resimleri şarkı sozleri hakkında bilgi icin yazımıza buyrun arkadaşlar
super Star Ajda Pekkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti uzerine Somaliye gidiyormuş melekler

gelelimmmm haberimizin detayına;

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmuzakereci Egemen Bağış,Ortakoy'deki Avrupa Birliği Calışma Ofisinde Super Star Ajda Pekkan'ı kabul etti. Basına kapalı olarak gercekleşen goruşme yaklaşık bir saat surdu. Goruşme sonrası Ajda Pekkan ve Bakan Egemen Bağış ortak bir basın acıklaması yaptı. Pekkan konuşmasının başında Hakkari Cukurca'daki hain saldırıda şehit olan askerlerin ailelerine ve Turk milletine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. Pekkan Somali'ye yapacağı ziyaretle ilgili bilgiler de verdi.

"AJDA HANIM BAŞBAKANIMIZIN DAVETİNE İCABET EDEREK, BU AKŞAM SOMALİ'YE GİDECEK "

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmuzekereci Egemen Bağış ve Super Star Ajda Pekkan bir basın toplantısı duzenledi. Basın toplantısında konuşan Bakan Bağış, Pekkan ile yakın birer dost olduklarını hatırlattı. Bakan Bağış, Pekkan ile goruşmelerinde Başbakan Erdoğan'ın cağrısıyla başlatılan Somali calışmalarını değerlendirdiklerini de kaydetti. Bağış, " Ajda Hanım bu akşam Sayın Başbakanımızın davetine icabet ederek, Başbakanımızla birlikte Somali'ye gidecek. Orada yaşanan insanlık dramını kendisi bizzat gozlemleyecek ve bununla da kalmayacak. Turkiye'de Somali konusunda gercekten acıları paylaşan bircok partnerle birlikte bir organizasyonun onculuğunu de yapacak. Eylul sonu Ekim başı gibi, İstanbul'da Kuruceşme Arena'da bir konser gercekleştirecek ve bunun butun gelirini de, Somali'de aclık, susuzluk, kıtlık sorunu yaşayan, cocuklarının goz gore gore erimesine şahit olan, onları kaybeden o acılı anne babaların evlatlarını doyurabilmesi icin butun gelirini de hibe edecek. Bunu da Başbakanımızın onculuğunde başlayan Başbakanlık Yardım Hesabı araclığıyla yapma kararını biraz once aldılar. " diye konuştu. Bakan Bağış İstanbul Buyukşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da konserin tanıtımı icin belediyenin tum kaynaklarını seferber etme sozu verdiğini belirtti. Bağış, Başbakan Erdoğan'ın konserin hazırlıklarını yakından takip ettiğini de dile getirdi. Bakan Bağış, Ajda Pekkan'ın yarın akşam Bursa'da vereceği konseri de Hakkari Cukurca'da yaşanan hain saldırı nedeniyle iptal ettiğini ve konserin 24 Ağustos'ta yapılacağını soyledi. Bağış, " Kimsenin geldiği noktaya tesadufen gelmediğine inananlardanım. Ajda Pekkan'a da Super Star unvanının tesadufen verilmediğini bu duyarlılığı nedeniyle bir kez daha gormuş oldum. Kendisinin dostu arkadaşı olmaktan bir kez daha onur duydum " dedi.

SUPER STAR'DAN CUKURCA'DAKİ SALDIRIYA BAŞSAĞLIĞI

Toplantıda Ajda Pekkan da bir konuşma yaptı. Somali ile ilgili konuşmasından once, Hakkari Cukurca'daki saldırıya değinen Pekkan, " Oncelikle milletce başımız sağolsun diyorum. Bugun Avrupa Birliği bakanımız Sayın Egemen Bağış Beyle Somali icin, duzenleyeceğimiz konseri konuşmak icin gelmiştim. Ancak Hakkari Cukurca'dan gelen şehit haberleri hepimizin yureğini sızlattı. Huznumuz, acımız cok buyuk. Milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. İnşallah bu beladan, bir an evvel tamamen kurtulur; ulkemiz icin, aydınlık bir geleceğe hep birlikte yururuz. " dedi.

"TEHİR ETTİĞİM BURSA'DAKİ KONSERİM YERİNE, KENDİLERİNE EŞLİK ETMEYE KARAR VERDİM "

Somali'de insanlığın bir sınavla karşı karşıya olduğunu kaydeden Pekkan, " Bizler burada her turlu imkana sahipken, Somali'de ne yazık ki cocuklar icecek bir yudum su bulabilmenin, anneler cocuklarına yedirecek bir lokma ekmek bulabilmenin mucadelesini veriyor. Bu nasıl bir trajedidir arkadaşlar ?" diye sordu. Once derin bir ic ceken Pekkan, "Orada boyle bir tablo varken, bizler rahat uyuyabilir miyiz ? Elbette rahat uyuyamayız. Bunun icin devlet ve milletce başlatılan yardım seferberliğine biz de katkıda bulunmak istedik ve Somali icin bir konser duzenlemek istedik. Sayın Başbakanımız ve değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendiden Somali'ye birlikte gitme daveti almıştım.Şehitlerimiz nedeniyle tehir ettiğim Bursa'daki konserim yerine kendilerine eşlik etmeye karar verdim. Bursa konserimiz 24 Ağustos Carşamba gecesi gercekleşecektir.Bu nedenle buradan Sayın Başbakanımıza ve Sayın Emine Hanım'a nazik davetlerinden ve her falekette olduğu gibi Somali'ye karşı buyuk bir duyarlılık gosterdiklerinden dolayı bir sanatcı ve bir vatandaş olarak teşekkur ediyorum. "dedi. Bu arada Bakan Bağış Somali'ye hangi sanatcıların gideceği sorusuna ise, " Benim bildiğim kadarıyla Sertab Erener var; Muazzez Ersoy var. Ama başka sanatcı var mı bilmiyorum " yanıtını verdi. Bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Somali'ye gidecek olan Ajda Pekkan'ın Cuma akşamı yurda donmesi bekleniyor.