Merhaba melekler,
Bircok onemli filme imza atmis olan yonetmen fatih akin, aldigi odullerlede basaridan basariya kosuyor, Almanya hamburgta yasayan fatih akin, yasami hayati ve cektigi filmler hakkinda "Im Clinch - Die Geschichte Meiner Filme (Filmlerimin Tarihcesi) adli kitap yazdı. Kitabın Perşembe gunu piyasaya cıkacağı bildirildi.
Kitabinda Akın, cocukluğuyla ilgili olarak, "Kucukken meraklı ve guvenilir bir cocuktum. Ben ve kardeşim Cem birbirimizi kollayarak buyuduk. Annem ve babam evde katı olmasına rağmen bizi cok severdi. Hatta dayak bile yiyorduk. Ailemiz şimdi bu soylediklerimizi kabul etmiyor. Oyun alanlarında Almanca oğrendim. Evde Turkce konuşuluyordu, kardeşim Cem ile aramızda Almanca konuştuğumuzda annem kufrediyordu" diye yazdı.
Akın'ın, kitabında ayrıca, "Annem klasik eğitimciydi, ev odevlerimizi hep kontrol ederdi. Oğretmendi, okulda iyi bir oğrenci değildim. Sınıfta arkadaşlarımla cok konuşurdum. Ozellikle ev odevleri konusunda her zaman sorunum olmasına rağmen, okulu seviyordum yine de. Gymnasium'da sınıf oğretmenim gercekten iyi bir insandı. Onu cok severdim. Ailemden cok az harclık aldım. Babam kendi paramızı kendimizin kazanmasını istiyordu. 12 yaşında ceşitli işlerde para kazanmaya başladım. Diğer arkadaşlarım tatildeyken, ben sabah altıda fabrikada olmak zorundaydım. Yine de babama muteşekkirim. Aldığım disiplin ve kazandığım guvenilirlik bugunku calışmalarımda da bana yol gostermekte" ifadesini kullandığı kaydedildi.
Turkiye'yle ilgili olarak da Akın, kitabında şunları kaydetti:
"Lise sonuna kadar Turkiye benim icin sadece tatil yapılan bir yerdi. Turkiye'de yaşayanlarla o donemlerde bir munasebetim yoktu. Coğunlukla Almanya'dan gidenlerle vardı. Dil, mentalite, sosyal cevre bambaşkaydı. İstanbul, akrabalarımı ziyaret ettiğim bir mekandan başka bir şey değildi benim icin. Sonra oradan denize ya da başka bir yere gitmek istiyor insan. Kısa filmim 'Geturkt' ile ulkeyi keşfettim adeta."


Hamburg'u cok sevdiğini ve buranın kendi memleketi olduğunu, Turkiye'nin de ailesinin memleketi olduğunu belirten Akın, "Yeni deneyimlere ihtiyacım var. Eğer bir film yapımcısı bir stil bulmuşsa ve diğer şeyleri kafasında eliyorsa bunu doğru bulmuyorum. Felsefe ve retoriki filmlerime yansıtmak istiyorum" ifadesini kullandı.


Akın kitabında ayrıca, ABD'den de sık sık film cevirmek icin teklif aldığını kaydetti.
Ayrica Yonetmen Fatih Akin' in odullu filmlerini sizlere hatirlatmak isterim;
1998 Bavaria Film Odulleri - En İyi Genc Yonetmen (Kısa ve Acısız)
1998 Locarno Film Festivali - Bronz Leopar (Kısa ve Acısız)
2004 Berlin Film Festivali - Altın Ayı (Duvara Karşı)
2004 Avrupa Film Odulleri - En İyi Film, İzleyici Odulu (Duvara Karşı)
2007 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yonetmen (Yaşamın Kıyısında)
2007 Bavaria Film Odulleri - En İyi Yonetmen (Yaşamın Kıyısında)
2007 Avrupa Parlamentosu tarafından verilen Avrupa Sineması LUX Odulu (Yaşamın Kıyısında)
2007 Cannes Film Festivali - En İyi Senaryo (Yaşamın Kıyısında)