26 Haziran 2008 Perşembe 11:08
Ataturk'u cok kişi canlandırdı. Ama boylesi bir ilk. Nurseli İdiz de bu role soyundu. Bakın sanatcı Ata'ya ne kadar benzedi?
Unlu oyuncu Nurseli İdiz "Cumhuriyet Kadınları" adlı projesi icin plastik makyajla Ataturk oldu. İdiz, "Bu rol icin sanki atalarım beni cağırdı" dedi

Rutkay Aziz, Haluk Bilginer, Alican Yucesoy gibi usta erkek oyunculardan sonra bu defa ilk kez bir kadın makyajla Ataturk oldu. Nurseli İdiz 3 saat suren makyajla Ulu Onder Ataturk'e donuşturuldu.
"Cumhuriyet Kadınları" adlı projesi icin boyle bir işe kalkıştığını ve sadece dergi kapağı icin Ataturk'e benzetildiğini belirten İdiz, "110 ilcede gosteriler yapacağız. Ataturk'un ilk ayak bastığı yer olan Keşan ile başlayacağız" dedi.
HER GOSTERİMİZDE BAŞKA BİR ATATURK
Unlu sanatcı soyle konuştu; "Ataturk'u bir şema ve bir şekil olarak algılamaktansa onun duşuncelerini ve mucadelesini yapmaya calışıyoruz. Cumhuriyet kadınları isimli gosterilerimiz olacak. Her gosterimizde aktorlerimizin gelip Ataturk kılığına girmesini cok istiyorum."

KISA BİR SURE ONCE HALUK BİLGİNER BİR REKLAM FİLMİ İCİN ATATURK OLMUŞ, COK OVGU ALMIŞTI. BENZERLİK GENİMİZDE
Toprak olarak Trakyalı olduğunu soyleyen İdiz sozlerini şoyle surdurdu; "Babam Selanik gocmeni, annem Kırklarelili yani suyun obur tarafındayız. Atalarım cağırdı beni bu iş icin sanki. Metafizik bir şey bu. Anatomim benziyor, babam da Ata'ya cok benzerdi. Ailemin yuz hatları da cok benzer genimizde var bizim benzerlik."
İŞTE NURSELİ İDİZ'İZ MAKYAJDAN ONCEKİ VE SONRAKİ HALİ

NURSELİ İDİZ ATATURK'E BENZEDİĞİNİ İDDİA EDİYOR. NURSELİ İDİZ 3 SAATLİK MAKYAJLA BOYLE ATATURK OLDU.