Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'ndeki 39'uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlýðý'nda görevli Topçu Uzman Çavuþ Fatih Özkaya, önceki gün birliðin içinde geçirdiði araç kazasý sonucu þehit oldu.

Dün askeri uçakla Zonguldak Havaalaný’na getirilen Þehit Fatih Özkaya’nýn cenazesi sabah saatlerinde Bartýn Devlet Hastanesi morgundan alýnarak, Balat köyündeki baba ocaðýna getirildi. Burada helallik alýnmasýnýn ardýndan askeri konvoyla Fatih Özkaya, Arýt Þehit Necdet Orhan Yatýlý Bölge Ortaokulu bahçesindeki tören alanýna getirildi. Cenaze törenine Bartýn Valisi Nurtaç Arslan, AK Parti Grup Baþkanvekili Yýlmaz Tunç, Kara Kuvvetleri Komutanlýðý temsilcisi Tuðgeneral Mehmet Ateþ, Bartýn Belediye Baþkaný Cemal Akýn, þehidin yakýnlarý ve vatandaþlar katýldý.

Oðlunun þehit haberini alýnca kalp krizi geçiren ve Karabük’teki hastanede anjiyo yapýlan þehidin babasý Mehmet Özkaya, oðlunun tabutuna sarýlarak, "Fatih'im bana hakkýný helal et oðlum, beni niye býraktýn oðlum" dedi ve gözyaþlarýna boðuldu. Geçen yýl eylül ayýnda evlenen Sevgi Özkaya, eþinin Türk bayraklý tabutuna sarýlarak, "O gün bana gülümsedin Fatih, sana doyamadým. Seni býrakmam dedin, býraktýn gittin. Sen o gece çok güzel yemek yedin, ben sana daha ne yemekler yapacaktým. Bizim ne güzel hayallerimiz vardý, bizi býraktýn gittin” diyerek aðladý. Eþinin üniformasýný giyen Sevgi Özkaya'yý askerler ve yakýnlarý teskin etti.

Cenaze namazý sýrasýnda Mehmet Özkaya oðullarý Muharrem ve Adem’in tesellisiyle ayakta durmaya çalýþtý. Cenaze namazýnýn ardýndan tören mangasý tarafýndan omuzlara alýnan Fatih Özkaya’nýn tabutu cenaze aracýna konuldu. Þehit Fatih Özkaya, Ýmze Mahallesi’ndeki aile kabristanýna dün vefat edip topraða verilen babaannesi Fatma Özkaya’nýn yanýna defnedildi.

Þehit Eren Bülbül maskeli ziyaret, annesini duygulandýrdýTorununun 'þehit' haberiyle hayatýný kaybeden babaanne son yolculuðuna uðurlandýÞehit Eren Bülbül maskeli ziyaret, annesini duygulandýrdý