Fanteziyle pop buluştu, sıkı dostlar Alişan ve Demet Akalın “Melekler İmza Topluyor” icin birlikte studyoya girdi. şarkıya ilgi buyuk... Akalın’a gore bu ilginin ve şarkının başarıya ulaşmasının sırrı, okuma stillerinde saklı: “Alişan acıklı soyluyor, ben de giderli... ılginc bir noktada buluştuk.”
Sizin hic single’ınız yoktu, nereden cıktı şimdi bu fikir?
- Alişan: Fikir bir anda doğdu. şarkıyı Hakkı Yalcın ve Ceyhun Celikten yaptılar, aslında başkasına gidecekti. Ben erken davrandım, “Kimseye yollamayın, bu kadar guzel şarkı bulmuşken değerlendirelim, bayramda duet single olarak cıkaralım” dedim.
- Demet Akalın: Bana mı gelecekti yoksa?
Şarkı gercekten Demet Hanım’a mı gidecekti?
- Alişan: Hayır, Demet’e gitmeyecekti.
- Demet: Yok yok, galiba bana gelecekti... Orada bir şeyler dondu...
Peki, dueti Demet Hanım’la yapmaya nasıl karar verdiniz?
- Alişan: Ceyhun, direkt “Demet’le duet yap” dedi ama ben uzun sure bundan Demet’e bahsetmedim. Sadece “Cok guzel bir şarkı var, sana dinleteceğim” diyordum.
- Demet: Evet, bana “Bir şarkı var, sen oyle bir yerinde girip cıkacaksın sadece” dedi. Sonra şarkıyı dinletti, cok sevdim. şarkı guzel olursa okurum zaten, laf olsun diye okumam. Neyse... Onlar biraz projeyi buyuttuler. Ben de “Hepsini okuyayım, siz ne kadar kullanmak isterseniz kullanın” dedim. Benden o ışığı alınca “Duet yapalım” diyebildi.
ŞARKIYI 10 DAKİKADA OKUDU VE GİTTİ
Ya şarkıyı sevmeseydiniz?
- Demet: Boğazım ağrıyor falan derdim, bahane bulurdum.
- Alişan: Geldi studyoya, şarkıyı 10 dakikada okudu ve gitti. Hic duzeltme yapmadan mix’e soktuk, inanamadım.
Biraz hızlısınız sanırım...
- Demet: şarkıyı cok sevdiğin zaman başka bir elektrik oluyor. Ben “Olacak Olacak”ı da 15 dakikada okumuştum.
En son “10” albumunu cıkardınız, ondan istediğinizi alamadığınız icin mi single’a yoneldiniz?
- Alişan: Hayır hayır, “10”un promosyonu devam ediyor, ona cekeceğim klipler de var. Sadece bu şarkıyı bekletmek istemedim.
Son baktığımda, henuz klibi olmamasına rağmen “Melekler ımza Topluyor” Youtube’da 400 bin kez tıklanmıştı...
- Alişan: şu an 800 binlerde... Benim icin de farklı bir şey oldu. Artık bazı radyolar sadece pop muzik calıyor ya... Beni fantezi arabesk dalına koyduğu icin calmayan radyolar bile bu şarkıyı caldı. Tabii, bunda Demet’in de etkisi buyuk. Bir de ustune remix yapınca tamamen pop oldu.
- Demet: Bir de sanırım insanların boyle bir şarkıya ihtiyacları vardı. Alişan hep acıklı şarkılar soyluyor, ben de hep giderli şarkılar soyluyorum. Cok enteresan bir yerde buluştuk. ınsanların şarkıyı sahiplenmesinin sebebi bu sanırım. ınsanlar ayrılıyor, kopma noktasına geliyor; o zaman da ne yapıyor, dua ediyor. Meleklerden boyle bir şey bekledikleri icin şarkıyı da sevdiler.
DEMET BANA NEDEN CİMRİ DİYOR BİLMEM
Siz, uzun zamandır arkadaşsınız. Nasıl tanıştığınızı hatırlıyor musunuz?
- Demet: Ben unuttum, nasıl tanışmıştık sahi...
- Alişan: Ben 2005 yılında Bodrum’da, İbrahim ağabeyin barında cıkmıştım. Demet dinlemeye gelmişti. Orada tanışmıştık. Bir hafta sonra da arkadaşlarla hep beraber ıtalya’ya tatile gittik. O gun bugundur bir daha kopmadık.
Demet Hanım size cok takılıyor, kızmıyor musunuz hic? En son omuzlarınız dar diye dalga gecti, arada da “cimri” diyor...
- Alişan: O bana takılır, ben de ona... Canı sağ olsun.
- Demet: Cimri demedim, pinti dedim bu arada!
- Alişan: Kızmıyorum da. Bu pintilik olayından muzdaribim cunku hicbir zaman pinti olmadım. Niye oyle dedi bilmiyorum. Belki bir şeyi odemeyi unutmuşumdur.
- Demet: Dur, duşunuyorum... Bir kere sushi yemeye goturmuştu beni. Neredeyse butun monuyu soyledim. “Yuh! Hepsini mi yiyeceksin?” dedi. Oradan cıktı sanırım.
ALİŞAN YUZUNDEN SEDA’YI GOREMİYORUM
Bir suredir Demet Hanım’ın vokalisti Seda Onder’le berabersiniz. Nasıl başladı bu aşk? Demet Hanım mı tanıştırdı sizi?
- Alişan: Dolaylı olarak... Demet, yazın evinde mangal partisi verdi. Orada goruştuk.
- Demet: Benden ayrı buluştular anacım, hic haberim yok.
- Alişan: Evet, Demet’in haberi yoktu. Biz ondan ayrı bir kere goruştuk, zaten ilk buluşmada da patladık. İlk Kelebek goruntuledi hatta.
- Demet: Seda vokalistten ote arkadaşım. Eskiden her gun goruşuyorduk. Ta ki bu beyefendi cıkana kadar! şimdi yuzunu goremiyoruz.
Demet Hanım bile bilmiyorken goruntulenmek sizi zor durumda bırakmadı mı?
- Alişan: ılk goruşmede goruntulenmek kotuydu, cunku o zaman sevgili değildik. Evi o tarafta olduğu icin “Geleyim, sohbet edelim” dedim. Sohbetimiz bitti, “ıyi ki buraya gelmişiz Yeşilkoy’de kamera yok” diye duşunuyorum. Dışarı cıktık ve Kelebek muhabiri cekti. Talihsiz bir durumdu. Ondan sonra koptuk zaten, iki ay goruşmedik.
Sonra nasıl bir araya geldiniz?
- Alişan: Bir gun Demet’in evine gittim. “Seda da burada” dedi. Ondan sonra tekrar bir araya geldik ve mesajlaşmaya başladık.
“Sonunda aradığımı buldum” diyor musunuz?
- Alişan: Onun icin daha erken ama şu anda mutluyum. Bir şey hissetmesem asla birlikte kameraların karşısına cıkmam.
ANNEANNEM ACI CEKİYOR
Demet Hanım, ozel hayatınız hep gundemde, hep magazin basınının manşetlerinde... Bu kadar goz onunde olmak sizi rahatsız etmiyor mu?
- Demet: Yoo... ıstediğim zaman kendimi geri cekebiliyorum zaten... Ciftliğe kapanmış bir pop star da olabilirdim ama bu bana uymuyor. Gezmeyi seviyorum. Hayata bir kere geliyoruz, izole yaşamak istemiyorum. Bu durumdan şikÂyetci değilim.
Soyledikleriniz de yanlış anlaşılabiliyor. Mesela gecen gun anneannenizle ilgili bir haber yapıldı.
- Demet: Her soylediğimin arkasında art niyet ararsan bulursun. Anneannem kalca kemiğini kırdı, sonra yaraları buyudu. Birkac ameliyat daha gecirdi. “Cıkmaz o ameliyatlardan” dediler ama cıktı. Doktor “Artık safra kesesi, karaciğeri, her şeyi bitmiş” diyor. Mamayla besleniyor ve artık beni bile tanımaz halde. Cok acı bir durum. Doktorlara gore 15-20 gun omru kaldı. Ben de bu yuzden “Cok acı cekmeden gitmesini bekliyoruz” dedim. Haberi yazanlar herhalde sağlıklı olduğunu sanıyorlardı.
Bu tur haberler karşısında “Aman boşver” diyebiliyor musunuz?
- Demet: Aile ile ilgili haberleri boşveremiyorum. Ne ben demirdenim ne de sinirlerim celikten... Cok ustume gelindiğinde tırnaklarımı cıkarıyorum. Gerci eskiden daha fazla takılıyordum, artık o kadar değil.
SAMSUNSPOR ADIMI HİC ZİKRETMESİN
Son donemde aşk hayatınızla cok sık gundeme geliyorsunuz...
- Demet: Bu zaman zaman oluyor. Ama gercekten sevimsiz bir yaz gecirdim. Bir ilişki bitirdim. Sonrasında Alişan’ın arkadaşlarıyla bile yazdılar beni.
Yani genc futbolcu Savaş Yılmaz’la da birlikte değilsiniz...
- Demet: Benim zaten bir erkek arkadaşım var. Adamın adını farklı yazıp futbolcu dediler. Sevgilimin adı Okan Kurt. Ama bu ilişkiyi cok fazla goz onunde yaşamak istemiyorum. Cunku o bir işadamı ve bu konularla alakası yok. şu anda ustune toz konmasından sakındığım bir ilişkim var. Samsunspor cok fazla ismimi zikrederse, gerekli mercilere avukatlarımla cevap vereceğim.