* Filmde İbrahim karakteriyle karşımızdasınız. İbrahim nasıl biri?
- Yiğit Ozşener: ıbrahim, Mehmet karakterinin damadı ve belediye başkan yardımcısı. Karısına Âşık, cocuklarını cok seviyor, işinde iyi, durust, toprağına bağlı, cevresindeki insanlara sahip cıkan eğlenceli bir adam. Filmde bir goc hikÂyesi anlatıyoruz ama yakın tarihimizden 1980 oncesi ve sonrasıyla ilgili ipucları da veriyoruz.
* Nasıl bir film olduğunu duşunuyorsunuz?
- Y. Ozşener: Can acıtıcı, dramatik bir film değil, eğlenceli de... Buyuk oranda birebir yaşanmış bir hikÂye, Cağan’ın (Irmak) hikÂyesi. ılk goruşmemizde “Sakin sakin cekeceğiz, cok ciddiye alırsak cekemem” dedi. Muziği bile cok dramatik yapmak istemiyordu. Herkes kendi payına duşeni alsın tavrı vardı.
* Filmde ruya gibi bir oyuncu kadrosu var.
- Y. Ozşener: Merak ettim ama Cağan’a sormadım bunu. Bence Cağan’ın kafasında belirgin insanlar vardı. Oyle olgunlaştırdı ve filmi cekti. ılk okuma provasında hepimiz bir araya gelmiştik. Prova bittiğinde Cağan’ın şunu soylediğini duydum: “Bir kez daha yanılmadığımı gordum.” Gişe işlerinden anlamam ama iyi ki boyle bir film cekilmiş ve ben de oynamışım.
ŞOHRET YUZUNDEN KUFREDEMİYORUM
* Oyunculuk hayallerinizin hangi noktasındasınız?
- Y. Ozşener: Her proje yeni bir yol. Omrumun sonuna kadar hep yeni bir şeyle karşılaşmayı umit ediyorum. Cok zorlanacağım bir şeyle de karşılaşmayı diliyorum. Calıştıkca, urettikce mutlu olanlardanım.
* Şohret ne yaptı size; ne getirdi, ne goturdu?
- Y. Ozşener: şohret beni daha tanınır kıldı, beni daha dikkatli olmaya teşvik etti. Her şeye dikkat etmeye başlayınca da sıkılmama neden oldu. şohret bazı arkadaşlarımla aramın hafiften bozulmasına, ama daha sonra iyi arkadaşlarım oldukları icin omur boyu yanlarında kalmama, bana destek cıkmalarına neden oldu. şohret daha cok insanın bana tavsiyede bulunmasına neden oldu. şohret imzamı daha sık atmama neden oldu. şohret bilmediğim bircok insanla bilmediğim bircok fotoğrafımın olmasına neden oldu. Altlarına ne yazıyorlar bilmiyorum, internette nasıl dolaşıyor hic bilmiyorum! şohret herkesin beni işine geldiği gibi algılamasına neden oldu. şohret benim elimi kolumu bağladı; şohret bağıramamama neden oldu. şohret yumruk atamamama neden oldu. şohret kufredemememe neden oldu. şohret bunların hepsine neden oldu. şohret taşınması gereken bir yuk, bir yandan da hayatı kolaylaştıran bir şey.
MUTLU OLMA HALİ COK ABARTILMAMALI
* Hırslı mısınızdır?
- Y. Ozşener: Bazen hırslanırım icten ice.
* Enerjiniz ve hırsınız kontrolden cıkar mı?
- Y. Ozşener: Kontrol mekanizması yuksek biriyim.
* Kendinizi yalnız ve kırılgan hissettiğinizde nereye sığınırsınız?
- Y. Ozşener: Evimle bağımın olmamasına rağmen evime sığınırım. Cok yakın dostlarımla vakit gecirmek, hoş beş etmek isterim. Bol bol yururum. Yuruyunce cok duşunuyormuş gibi oluyorum ama aslında cok duşunmuyorum. Bir suru duşunce kafada akıyor gidiyor, o bana iyi geliyor.
* Mutlu biri misiniz?
- Y. Ozşener: Mutluyum, bazen de mutsuzum. Mutlu olma halinin cok da abartılmaması gerektiğini duşunuyorum.
BENİM BOYLE BİR İŞ YAPACAĞIM BELLİYDİ
* Gokce Hanım, siz nasıl bir roldesiniz filmde?
- Gokce Bahadır: Nurdan isimli karakteri oynuyorum. 10 yaşındaki Cağan’ın annesi rolundeyim. Nurdan, donemine gore modern duşunen, esprili, dominant, ailesine cok duşkun, zorluklar karşısında aileyi ayakta tutmaya calışan bir kadın.
* Sizce nasıl bir film oldu?
- G. Bahadır: Her akşam fragmanları izliyorum, tuylerim diken diken oluyor. Dolu bir film.
* Kucukken unlu olma hayaliniz var mıydı?
- G. Bahadır: Kucukken hayat boyle değildi, diziler yoktu. Gorsel bir şey yapmak istediğimi biliyordum. Gittiğimiz mekÂnlarda piste cıkıp oynar, şarkı soylerdim. şarkı soylemeyi cok severim. Benim boyle bir şey yapacağım belliydi, şaşkınlık olmadı.
* Oyunculuk hayallerinizin hangi noktasındasınız?
- G. Bahadır: Hayaller devam etiği surece hayat guzel ilerliyor. Kendimce doğru gidiyorum. Daha cok yapmak istediğim şeyler var oyunculuk adına.
* Hayatınızın rolu ne olabilir?
- G. Bahadır: Bir muzikalde oynamak istiyorum. En buyuk hayalim o. Kendimi Rita Hayword gibi bir Broadway sahnesinde hayal ediyorum.
ALİ OLMASA BELKİ HİC EVLENEMEZDİM
* Evliliğiniz nasıl gidiyor, kac ay oldu evleneli?
- G. Bahadır: Dort aydır evliyim, gayet guzel gidiyor. Ali’yle (Sunal) evcilik oynuyor gibiyiz! Evlendim ne oldu, hicbir şey anlamadım, hicbir şey değişmedi.
* İlk goruşte aşk mıydı sizinki?
- G. Bahadır: ılk goruşte aşk gibi değildi ama bildiğim kadarıyla Ali beni onceden kafasına takmış, izlemiş karşılaştığımız yerlerde. Hayat, tesadufler bizi karşı karşıya getirdi.
* Evliliği duşunuyor muydunuz peki?
G. Bahadır: Ben cok evlenebilecek bir tip değildim. Kızlar evlilik hayalleri kurarlar ya, ben oyle biri değilim. Ali olmasa belki de evlenemezdim.
* Ali Sunal’da sizi buyuleyen şey neydi?
- G. Bahadır: Ali’nin samimiyeti ve guluşu...
GOKCE BAHADIR: AŞKI OLDUREN EVLİLİK DEĞİL BİZİZ
* Âşık bir kadın olarak aşk icin ne soylersiniz? Gecmişte ne duşunuyordunuz, şimdi ne duşunuyorsunuz?
- G. Bahadır: “Aşk acı cekmektir” derler ya, onu da yaşadık bu arada ama aşk mıydı o bilmiyorum. Aşk benim icin heyecan. Heyecanı oldurmemeye calışmak cok onemli evlilikte. Evlilik aşkı oldurmuyor, olduren biziz.
* Şohret sizi etkiledi mi?
- G. Bahadır: şohret işimin getirdiği durum, başka bir şey değil. Seviliyor olmak cok guzel.
YİĞİT OZŞENER: HAVA HARP OKULU’NA GİRMEK İSTİYORDUM
* Kucukken ne olmak istiyordunuz?
- Y. Ozşener: Bir ara pilot olmayı ve Hava Harp Okulu’na girmeyi duşundum, kıyısından dondum.
* Sosyal hayatınızı dolu dolu yaşıyor musunuz?
- Y. Ozşener: ıstediğim şeyleri yapmaya zaman ayırıyorum. Seyahat etmeyi cok severim, tek başıma seyahati de oyle. Bir yerde yabancı olmayı cok seviyorum.