Bolu Belediye Baþkaný CHP’li Tanju Özcan, 16 Mayýs'ta gerçekleþtirilen belediye meclis toplantýsý sýrasýnda, AK Parti sýralarýnda oturan meclis üyesi Hacer Çýnar'a"Bana niye el sallýyorsunuz, ben evli barklý adamým ayýp oluyor” dedi. Tepki çeken sözlerin ardýndan Baþkan Özcan, sosyal medya hesabýndan söz konusu konuþmayý paylaþýp, "Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalýþýyorum" diye açýklama yaptý.

30 GÜN KORUMA KARARI

Yaþananlarýn ardýndan Hacer Çýnar, avukatý Fikret Çýracý aracýlýðýyla Bolu 1'inci Aile Mahkemesi'ne, kendisine yönelik Tanju Özcan'a karþý koruma kararý alýnmasý için baþvuru yaptý. Özcan'ýn sözlerini psikolojik þiddet kabul eden mahkeme, Çýnar'ýn tedbirtalebini kabul etti. Mahkeme tarafýndan verilen tedbir kararýnda, "Tanju Özcan'ýn hakkýnda verilen karar, korunan Hacer Çýnar'a yönelik olarak þiddet tehdidi, hakaret, aþaðýlama veya küçük düþürmeyi içeren söz ve davranýþlarda bulunmamasýna, aleyhine önleyici tedbir istenilen Tanju Özcan'ýn korunan Hacer Çýnar'ý iletiþim araçlarý ile veya sair suretle rahatsýz etmemesine, þiddet veya þiddet uygulama tehlikesinin devam edeceðinin anlaþýlacaðý hallerde re'sen veya talep üzerine tedbir süresinin veya þeklinin deðiþtirilebileceðinin, kaldýrýlabileceðinin veya aynen devamýna karar verilebileceðinin ihtar olunmasýna, aleyhine önleyici tedbir kararlarýna aykýrý hareket etmesi halinde üç günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacaðý, aykýrý hareketin her tekrarýnda 15 günden 30 güne kadar zorlama hapis cezasýna karar verileceðinin bu kararýn teblið sureti ile þiddet uygulayana ihtar olunmuþ sayýlmasýna, iþ bu tedbirin 30 gün süre ile geçerli sayýlmasýna karar verilmiþtir." denildi.

Tanju Özcan'ýn ilanlarý 'nefret ve ayrýmcýlýk' suçlamasýyla kaldýrýldýPROTESTOLARA DANS EDEREK EÞLÝK ETTÝ

Baþkan Özcan'ýn sözleri, kenttesivil toplum kuruluþlarý ve AK Parti'liler tarafýndan protesto edildi. Hacer Çýnar'ýn il temsilcisi olduðu Öz Saðlýk Ýþ Sendikasý'ncabelediye binasý önünde düzenlenen protesto sýrasýnda, makam odasýnýn penceresinden eylemi izleyen Özcan, eylem sýrasýnda aleyhine atýlan sloganlara eþlik edip, ritim tuttu, el sallayarak dans etti.

TEDBÝRÝ ÝHLAL ETTÝÐÝ GEREKÇESÝYLE BAÞVURU

AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Hacer Çýnar, protestolar sýrasýnda Baþkan Özcan'ýn pencereye çýkarak dans etmesini ve Twitter'daki hesabýndan kendisine direkt mesaj atmasýný gerekçe göstererek, tedbirkararýný 2 kez ihlal ettiði gerekçesiyle avukatý Fikret Çýracý aracýlýðýyla Bolu 1'inci Aile Mahkemesi'ne baþvurdu. Çýnar'ýn avukatýnýn mahkemeye sunduðu 'tedbire aykýrýlýðýn bildirilmesi' konulu dilekçede;Özcan'ýnTwitter'dan DM atarak'Beni takip etmeni istemiyorum, tedirgin oluyorum'yazdýðý belirtildi.

Baþkan Özcan'ýn protesto sýrasýnda dans edip, alkýþ tutmasýnýn da ihlal gerekçelerine eklendiði dilekçede ayrýca þunlar kaydedildi:

"Müvekkilin baðlý bulunduðu sendikanýn açýklamasý sýrasýnda, müvekkilin de orada olduðunu bilmesine ve görmesine raðmen hakkýnda tedbire hükmedilen Tanju Özcan, binanýn camýna çýkarak izlemiþ, gülmüþ, alkýþlamýþ, oynamýþ, el sallamýþ ve dans etmiþtir. Bu davranýþý ulusal basýnda infial uyandýrmýþtýr. Tanju Özcan, hakkýnda on binlerce haber yapýlmýþtýr ancak makam odasýnýn camýndan meydaný izlediði görülmüþ deðildir. Çok açýktýr ki, tehlikesini ve rahatsýzlýðýný sürdürmekte ve Türk Milleti adýna verilen karara saygý duymamakta ve kararý tanýmamaktadýr. Tedbirlerin aðýrlaþtýrýlmasýný ve sair tedbirlerin alýnmasýný talep ediyoruz."

SÝLAHINA EL KOYULDU

Bolu 1'inci Aile Mahkemesi tarafýndan 1 Haziran'da verilen tedbirkararý sonrasý Bolu Belediye BaþkanýÖzcan'ýn ruhsatlý silahýna el koyuldu. Kararýn tebliði için Bolu Belediye binasýndaki makam odasýna gelen polisler tarafýndan Özcan'ýn ruhsatlý tabancasý teslim alýndý.

AK Parti'den Bolu Belediye Baþkaný Tanju Özcan'a tepkiTanju Özcan, kendisini protesto edenlere dans ederek karþýlýk verdi