Sulhi Aksut İstiyorsa kendisine 250 bin dolar vereyim ama oğlum Emir’i benden istemesin, dedi.
Sibel Can ve eşi Sulhi Aksut dun de boşanamadı. Duruşma oncesi unlu şarkıcının avukatıyla goruşen Aksut “Sibel kasadan 200 bin dolar alındı yalanını ortaya attı. Ben ona 250 bin dolar vereyim ama benden cocuğumun velayetini istemesin” dedi
Sibel Can'ın 10 yıllık eşi Sulhi Aksut'e actığı boşanma davasında dun de sonuca ulaşılamadı. Uzlaşma konusunun dunku duruşmadan once Sulhi Aksut ve Sibel Can'ın avukatı Kezban Hatemi arasında telefonla goruşulduğu ortaya cıktı. Aksut'un bu telefon goruşmesinde Hatemi'ye “Sibel, benim kasadan 200 bin dolar aldığım yalanını ortaya attı. İstiyorsa kendisine 250 bin dolar vereyim ama oğlum Emir'i benden istemesin, asla vermem” dediği oğrenildi. Bu goruşme sonuc vermeyince tarafların avukatları bu kez de dun Beykoz Adliyesi Aile Mahkemesi'nde gorulen davada karşı karşıya geldi. Sibel Can avukatı aracılığıyla mahkemede şoyle bir talepte bulundu: “Cocuklarıma ben bakıyordum, butun masraflarını ben karşılıyordum. Gerekirse onlara yaptığım butun harcamaların dokumanını da mahkemeye verebilirim. Sulhi Bey'in hesabına da para gonderdim. Onun İngiltere'deki banka hesaplarına kadar incelenmesini istiyorum. Bunun yanı sıra telefon kayıtlarının da incelenmesini talep ediyorum.”
Mahkeme, Sibel Can'ın bu taleplerinin onumuzdeki duruşmada delil olarak gosterilip gosterilmemesine karar verecek. Sulhi Aksut'un avukatı Mehmet Tural'ın ise dunku duruşmada Emir'in velayetinin kendilerine verilmesini isteyerek “Sibel Can sanatcı olarak sık sık yurt dışına cıkıyor, onun dışında programlara cıkıyor, cocuklarıyla ilgilenmeye zamanı musait değil. Muvekkilim Emir'in iyi bir ortamda yetişmesini istiyor. Ayrıca muvekkilim muhafazakar bir cevreden gelmesine rağmen olmadık saldırılara ve vefasızlıklara maruz kalmıştır” dediği oğrenildi. Mahkeme Can'ın sunduğu delil listesine karşı beyanda bulunmak ve karşı delil bildirmek icin 14 Ekim'e ertelendi.
“Sulhi kasanın kilidini şoforunun yanında actı”
Sİbel Can mahkemeye verdiği dilekcede Sulhi Aksut'un icinde 200 bin dolar olan kasayı boşalttığını ima etmişti. Onumuzdeki duruşmada kasa olayının da gundeme geleceği iddia edildi. Can'ın dava dilekcesinde “Sulhi kasayı boşaltırken buna şoforu Hayrettin de tanık oldu, kasanın kilidi onun yanında acıldı” dediği ve şoforunde dinlenmesini talep ettiği oğrenildi.