hircin kiz kadife gokce bahadır nasıl zayıfladı gokce bahadır zayıfladı

Oyunculuğu cok guzel bence sinemadada ses getirir hadi hayırlısı

“YAPRAK DOKUMU”NUN BEDBAHT LEYLA’SI GOKCE BAHADIR, YENİ SİNEMA FİLMİ “HIRCIN KIZ KADİFE”DE KARADENİZLİ BİR GENC KIZI CANLANDIRACAK. BAHADIR, OYUNCULUKLA YETİNMEYİP MUZİĞE DE EL ATMAYA KARAR VERMİŞ. OYUNCU, HAYATININ VE PROJELERİNİN DETAYLARINI COSMOPOLİTAN DERGİSİNE ANLATTI

Şimdi cocukluğunuza donun. Neler hatırlıyorsunuz?
- Hareketli bir cocuktum. Arkadaşlarımı cok severdim. Yasaklardan oldum olası nefret ederdim. Okul yıllarım da cok guzel gecti. Dunya toz pembeydi benim icin o sıralar. Cok sosyaldım. Okul korosunun solistiydim. Derslerle aram pek iyi değildi. Ama buna rağmen iyi bir oğrenciydim. Eve gelir, kitabımı acar, hayaller kurardım.

Ne gibi hayaller kurardınız?

- Hep bir yerlerde şarkı soyleyip dans ettiğimi hayal ederdim. En buyuk zevkim de okuldan eve gelir gelmez teypte muzik acıp tek başıma dans etmekti. O zaman tiyatro, sinema, dizi sektoru şimdiki gibi değildi. Oyuncu olmak hayal gibiydi. Zaten oyuncu olma fikri cok da kafamda yoktu. Daha cok muzik vardı hayallerimde. Ancak eninde sonunda televizyonla ilgili bir şeyler yapmak istiyordum ama ne yapmak istediğimi tam olarak bilemiyordum. Lise sonrası kamera arkası eğitimi almak icin Akademi ıstanbul’da Radyo-Televizyon bolumune girdim.

Calışmaya ne zaman başladınız?

- Okul sırasında radyo programı yapmaya başladım. Bitince televizyonda Best TV’de sunuculuk yaptım. Sonra Sinyal diye bir trafik programı yaptım. Bir ajansa yazıldım ve 2001’de de oyunculuk hayatım başladı. Once dizilere bolum oyuncusu olarak gonderdiler. Sonra “Hayat Bilgisi” projesi geldi. Kendimi geliştirmek icin o donemde Mujdat Gezen Sanat Merkezi’ne yazıldım. Sonra Digiturk’te bir cocuk programı sundum. Ardından da “Yaprak Dokumu” dizisi işte... Bu sezon dizinin dorduncu yılı.

DUYGUSALLIK HAYATI COK ZORLAŞTIRIYOR

“Yaprak Dokumu” cok dramatik bir dizi...

- Evet, herkes işini cok ciddi yapıyor. Ben de oynarken karakterin yaşadıklarını hissediyorum. Neyse ki o konaktan cıktığım anda bu depresif ruh hali bitiyor.

Leyla karakteri cok kırılgan. Siz de duygusal mısınızdır?

- Duygusalımdır ama Leyla daha sulugoz, uzuntulerini dışarıya daha fazla yansıtıyor. Ben daha mantıklı ve guclu olma taraftarıyım.

Ailenizle aranız nasıl?

- Ben tek cocuğum. Kardeşlik duygusunu bilmiyorum ve o duyguyu dizide yaşıyorum. Benim icin ilginc bir deneyim. Annemle babamla beraber yaşıyorum, tek cocuk olmaktan da, onlarla yaşamaktan da cok mutluyum.

Mutluluğun sırrı nedir size gore?

- Muzik CD’si almak, izlemek istediğim bir filmi ya evde ya sinemada izlemek, arkadaşlarımla buluşmak...

35'İMDE TAŞ GİBİ OLACAĞIM

Kendi bakımızına, guzelliğinize zaman ayırır mısınız?

- Kendine bakan kadınlara icten ice buyuk hayranlık duyuyorum ve bunun ozel bir yetenek olduğunu duşunuyorum. Guzelleşmeye gercekten ciddi zaman ayırmak gerekiyor... Her şeye rağmen işimden dolayı kendime bakmaya calışıyorum.

Neler yapıyorsunuz formunuzu korumak icin?

- Spora mumkun olduğu kadar cok zaman ayırıyorum. Duzenli yoga ve yuruyuş yapıyorum. Evde koşu bandım var. Saclarıma bakımlar, maskeler yapmaya calışıyorum. Yaş ilerledikce daha fazla bakım yapıyorum. Bu gidişle 35’imde taş gibi olacağım.

Bir panik başlamış anlaşılan...

- 22 yaşımda falan boyle değildim. Evet, bu yaşlarda panik başlıyor galiba. Aslında hayat oteki turlu cok keyifli, hicbir şeye dikkat etmeden, bol bol yiyerek yaşamak. Ama sonucta şunu anladım ki ben şişman olduğum zamanlarda mutlu olmuyorum.

Hic kilo problemi yaşadınız mı?

- İki, uc sene oncesine kadar daha kiloluydum. Sonra beslenme uzmanına gittim ve eşzamanlı olarak yogaya başladım. Bu sayede dort-beş kilo verdim. O zamandan beri aynı kilodayım.

YAŞARKEN AŞKIN HAKKINI VERMELİ

Hayat felsefenizi nasıl ozetlersiniz?

- Enerjik biriyimdir. Mesela arkadaşım gece arayıp cağırırsa hic uşenmem, kalkar giderim. Ani kararlar almayı severim.

Gelelim aşk meşk konularına...

- Aşık olanca hayat daha da guzel gelir. Bu, aşkın klasik tarifidir. Aşk beni de aynen boyle etkiler... Tıkanırım, pek bir şey yiyemem hatta. Gelecekle ilgili endişelerim ortadan kalkar.

Birinden hoşlanınca, hislerinizi ona belli eder misiniz?

- Coşkumu belli ederim, ama tum hissettiklerimi dışarıya vuramam.

Evliliğe nasıl bakıyorsunuz?

- Evliliğe karşı değilim.Yaşla mı ilgili bilmiyorum ama galiba oyle bir şeyin isteği duyuluyor. Ben de şimdi kendi evim, ailem olsun istiyorum. Bu arada bazıları hep bunun hayalini kurar, ben ise hep işimle ilgili hayaller kurardım. Eğer gunun birinde doğru bir zaman olursa tabii ki evlenirim.

Ali ile evde zaman gecirmeyi tercih ediyoruz

Bir suredir Ali Sunal’la beraber olduğunuz biliniyor. Nasıl gidiyor ilişkiniz?

- Ali şimdi askerde, yakında terhis olacak. Guzel gidiyor ilişkimiz. ıkimizin de aynı işi yapması avantajlı bir durum. ılişki kafaca uyuştuğun biri olunca cok keyifli. Beraberken film seyretmek en buyuk keyfimiz. Onun dışında arkadaşlarımızla buluşuruz, yururuz, yemek yaparız. ıkimiz icin de dışarıda olmaktansa evde zaman gecirmek daha iyi... Unlu mekanlara pek gitmiyoruz. ıkimiz de Anadolu yakasında yaşıyoruz ve orada olmaktan cok mutluyuz. Avrupa yakasına ancak ozel bir şey varsa geceriz.