sezen aksu kurt acılımı sezen aksu kurt acilimi acılım akp

Sezen Aksu Erdoğan'a "acılımı destekliyorum" diye mesaj gonderince camia ikiye bolundu. En sert yorumu Hulya Avşar yaptı.

Sezen Aksu AK Parti Hukumeti’nin ‘Kurt acılımı"na destek olmak icin Başbakanlığı arayıp acılıma destek verdiğini soyledi. Aksu'nun bu hareketi sanat camiasını ikiye boldu. Kimi tepkiyle karşıladı, kimi alkışladı. Hulya Avşar "Ne biliyor ki konuşuyor" derken, İbrahim Tatlıses ve Sibel Can "ayakta alkışladı"

AKSU: DESTEK VERMEYENLER İKİ CİHANDA LEKELİ

Makamını aradığında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir goruşmede olduğu, en kısa surede kendisine doneceği bilgisi verilen Sezen Aksu, bunun uzerine Turkiye’de yaşanan surece dair duşuncelerini Başbakan’a aktarılmak uzere Ozel Kalem Mudurluğu’ne iletti. Aksu, telefonda şu notları iletti: “"Annemle, babamla konuştum. Son acılımınızı hep birlikte, canı gonulden destekliyoruz. Surecin guzel bir şekilde tamamlanması icin elimden geleni yapmaya hazırım. Annem ve babam, bu surecin karşısında duranları iki cihanda lekeli kabul ediyorlar, ben de oyle goruyorum. Turkiye'nin her koşesinde ayrı bir guzellik var. Turkiye'nin her karesi aynıdır, bizim ayrımız gayrımız yok, olamaz da" dedi.

Aksu'nun bu sozleri sanat camiasını ikiye boldu.

YAVUZ BİNGOL: BU İŞİ AKP TEK BAŞINA COZEMEZ

“Kurt sorunu bir gecede cozulecek iş değil. Bu iktidar bunu sahipleniyor, bunu cozeceklerini soyluyor. Ortada henuz hicbir şey yok. ‘Bunu cizdim, oynamıyorum’ da diyebilirler, kacabilirler. Aydınlıkcı, ilerici, devrimci, demokrat, sosyalist ve Marksist insanları da iclerine almaları gerekir. Her kesimden insanı katmazlarsa, bu iş zaten olmaz. Askerlerimizin şehit olmaması, gozyaşlarının dinmesi, 30 yıldır akan su kanın durması gerek tabii. Anne yurekleri Turk ve Kurt olarak yanıyor. Hukumet bunu uc sendikacı ve iki parti ile goruşme yaparak başaramaz. Bu işi AKP tek başına zaten cozemez.”

TARIK AKAN: KİMSE İCERİĞİNİ BİLMİYOR

“Ortada henuz bir şey yok. Acılım diyorlar, neyin acılımı? Maddeleri ortaya koysunlar, ondan sonra biz de fikir ve duşuncelerimizi soyleyelim. Ne olduğunu bilmediğimiz konu hakkında ne soyleyebiliriz ki? Şu an benim soyleyebileceğim bir şey yok. Bekleyip goreceğiz.”

HULYA AVŞAR: NE BİLİYOR Kİ KONUŞUYOR?

“Acılımın ne olduğunu bilmiyorlar, kimse bilmiyor. Sezen Aksu bununla ilgili yorum yapmış ama kendisi de iceriğini bilmiyor. Sezen’in boyle bir yuku uzerine almaması gerekirdi. Neden yorum yapıyor? Ne biliyor ki konuşuyor? Kurt acılımı konusunda Sezen Aksu en son yorum yapan arkadaşımız olmalıdır. Kendisi Kurtce soylediği şarkılarla acılımını zaten yaptı, destek verdi. Kurt acılımı var da, ne olarak var? Bizlere de acıklasınlar, biz de bilelim. Doğru olduğunu bildiğim tek şey var, cocuklarımızın artık olmemesi gerektiği. Soyleyeceğim en onemli acılım budur. Hukumet bunu gercekleştirirse, maddelerini ortaya koyarsa, yıllar sonra Ozal’ın acılımlarından nasıl ovguye bahsediliyorsa, Başbakan’ınkinden de oyle bahsedilir. Ama ortada olmayan bir şeyin yorumunu yapmak kimseye duşmez.”

MUJDAT GEZEN: ONCE ACIKLASINLAR

“Acılımın ne olduğu ve acıklandığı gun fikrimi acıklayacağım. Şu an ortada bir şey yok. Buna da soylenecek soz yok.”

OZAN ARİF: AKSU'NUN ACIKLAMASI GEREKSİZ

Sezen Aksu ile aynı fikirde değilim. Kurt kardeşlerimiz de bu ulkede herkes gibi aynı haklara sahip. Eksiklikleri olduğunu duşunmuyorum. Eğer eksiklikleri varsa tabii ki konuşulup giderilebilir. Ancak bu konuda iktidarı da samimi bulmuyorum. "Kurt acılımı" diyorlar, iceriğini acıklamıyorlar. Oncelikle bu konunun iceriğini acıklamalarını istiyorum. Filler tepişiyor cimenler eziliyor gibi bir his var bende. Halkın aklı karışıyor. Populist politikalarla oy kazanmaya calışılıyor. Aksu'nun acıklaması gereksiz...

AHMET ŞAFAK'TAN SEZEN AKSU'YA " OZUR DİLEMELİSİNİZ "

Sanatcı Ahmet Şafak,Pop Muziğin unlu sesi Sezen Aksu'nun Sabah gazetesine verdiği demecte kullandığı sozler nedeniyle tepkisini kendi internet sitesinde ortaya koydu.Sezen Aksu'nun Başbakanı arayarak " Annesi ve Babasının acılıma karşı olanları iki cihanda lekeli olarak gorduklerini,kendisinin de onlar gibi duşunduğunu " soylediği demec hakkında Ahmet Şafak şoyle konuştu:

Sayın Sezen Aksu,sarfettiği bu sozlerle bu milletin buyuk coğunluğuna lekeli demiştir.Cunku acılım şeklinde yurutulen bu kampanya bin yıllık kardeşlik projemizi tohmet altına almakta,Mustafa Kemal Ataturk ve arkadaşlarının kurduğu bu cumhuriyetin ezberini bozmaktadır.Turk milletinin buyuk coğunluğu bu acılım projesine hayır demektedir ve tıpkı sayın Aksu'nun belirttiği gibi bu acılımın karşısında durmaktadır.Acılıma evet demek binlerce şehidimizi umursamamak demektir.Onların cocuklarını,evdeşlerini,ailesini duşunmemek demektir.Acılıma evet demek Turkiye Cumhuriyetinin şerefli vatandaşlarından bir bolumune " oteki " muamelesi yapmak demektir.Biz sayın Aksu'dan Turk Milletinin tarihi değerlerini, siyasal değer uretme ve devlet kurup anadolu topraklarına barışı getirme ustunluğunu kabul etmesini beklemeyiz.En buyuk kardeşlik projesinin " Turkiye Cumhuriyetini kuran halka Turk denir " anlayışında belirenTurkiye Cumhuriyeti olduğu gerceğini unutmasına da sozumuz olmaz.Cunku anlaşılan bir şey dir ki biz kendisiyle farklı dunya goruşlerine sahibiz.Biz vatan deriz,millet deriz,Turkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olacağına inanırız.Ama bizim gibi inanmayanlara da lekeli gozuyle bakmayız.Bu sozu dolayısıyla kendisinin her hangi bir sozluk almasını " leke " kelimesinin karşılığını okumasını ve bilmeden heyecanla kullandığı belli olan o sozu geri almasını ayrıca ozur dilemesini bekler ve sanatın bu coğrafyayı vatanlaştıran Turk Milletinin değerlerini gelecek kuşaklara aktarmada kopru olduğu fikrimizi yineleriz.