2022 Oscar Ödülleri, 28 Mart gecesi sahiplerini bulmuþtu. Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen geceye ödül alanlardan çok, Will Smith'in sahneye çýkarak komedyen Chris Rock'a tokat atmasý damga vurmuþtu.

"KARIMIN ADINI AÐZINA ALMA!"

Komedyen Chris Rock'a, eþi Jada Pinkett Smith'in 'alopesi' hastalýðý nedeniyle kazýttýðý saçlarýyla ilgili espriler yapmasý üzerine sahneye çýkarak tokat atan Will Smith, yerine dönünce de sahneye doðru; "Karýmýn adýný aðzýna alma" diye baðýrmýþ ve Rock'un açýklama yapma giriþimini engelleyerek ayný ifadeleri daha sert bir þekilde tekrarlamýþtý.

53 yaþýndaki oyuncu, ödülünü almak için sahneye çýktýðýnda gözyaþlarýyla özür dilemiþ ve, "Akademi'den özür dilemek istiyorum, aday arkadaþlarýmdan özür dilemek istiyorum. Bu güzel bir an" demiþti. Smith'in tokat attýðý Chris Rock'tan özür dilememesi ise dikkat çekmiþti.

"SINIRI AÞTIM VE HATALIYDIM"

Tüm bu yaþananlarýn ardýndan sessizliðini bozan Smith, sosyal medya hesabýndan özür mesajý paylaþmýþ ve "Þiddet her türü zehirli ve yýkýcý. Benim dün geceki hareketlerim kabul edilemez ve affedilemez. Espriler iþin bir parçasý fakat Jada’nýn saðlýk durumuyla ilgili bir espri bana çok fazla geldi ve duygusal davrandým. Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris. Sýnýrý aþtým ve hatalýydým. Çok utandým ve hareketlerim olmak istediðim adamý göstermiyor. Dünyada þiddete yer olmamalý" ifadelerini kullanmýþtý.

Chris Rock, 2023 Oscar ödül töreninde sunuculuk yapacak mý?ATTIÐI TOKAT HAYATINI DEÐÝÞTÝRDÝ

Will Smith, tokat skandalý sebebiyle kariyeri açýsýndan sýkýntýya girmiþti. King Richard'daki rolüyle ilk Oscar'ýný kazanan yýldýz oyuncu, yeni projelerden çýkarýlmýþtý. Smith; dijital projesi 'Fast and Loose', ünlü 'Bad Boys' serisinin dördüncü halkasý ve Smith'in kariyerine altýn harflerle yazýlan 'I am Legend'in devam filmine veda etmek zorunda kalmýþtý.

Ayrýca ünlü ismin geçen yýl yayýnladýðý otobiyografi kitabýnýn film haklarýný satýn almak için teklif veren iki dev þirket açýk artýrmadan geri çekilmiþti.

Will Smith, Entertainment Tonight’ýn haberine göre; Oscar Ödül Töreni’nde þiddet eðilimiyle dünya basýnýna damga vurduktan sonra terapiye baþlamýþtý.

10 YIL BOYUNCA MEN EDÝLDÝ

Törene damga vuran olaydan sonra düþük bir profil gösteren Will Smith, 10 yýl boyunca Oscar galalarýndan ve diðer Akademi etkinliklerinden de men edilmiþti.

SKANDAL OLAYDAN ÖNCE KAYDEDÝLDÝ

Tüm bunlarýn ardýndan Will Smith'in; Oscar Ödülleri'nde yaþanan skandaldan önce katýldýðý, David Letterman'ýn dijital bir platformda yayýnlanan 'My Next Guest Needs No Introduction' adlý programýndaki bir konuþmasý ortaya çýktý.

'Sevgilim böyle bir þey yapsa hoþuma giderdi!'53 yaþýndaki aktör, programda ayahuasca ekisindeyken kariyerini ve servetini kaybettiði bir halüsinasyon gördüðünü açýkladý.

Smith, konu hakkýndaki konuþmasýna psikedelik bir deneyime neden olan bitkilerden elde edilen ve Güney Amerika menþeli bir içecek olan ayahuascayý almaktan 'korktuðunu' kabul ederek baþladý.

"EN KORKUNÇ PSÝKOLOJÝK DENEYÝM"

Oyuncu, içeceði araþtýrdýðýný söyledikten sonra, "Bunun denemek istediðim bir þey olduðuna karar verdim" dedi. Smith, içeceðin ilk 45 dakika boyunca bir etkisi olmadýðýný, ancak sonrasýnda hayal görmeye baþladýðýný anlattý.

Ardýndan kariyerini kaybettiði halüsinasyonundan bahseden Will Smith, bunu hayatýnýn en korkunç psikolojik deneyimi olarak nitelendirdi.

"EVÝM VE KARÝYERÝM UÇUP GÝTTÝ"

Aktör, gördüklerini þu þekilde anlattý:

Alýntý MetniWill Smith, sonrasýnda ayahuasca kullanýmýnda yaygýn bir semptom olan kusma ihtiyacýný hissettiðini belirtti.

Chris Rock’ýn annesi tokat skandalý hakkýnda konuþtu!21 yaþýndaki kýzý Willow Smith'in, uzaktan, "Baba, yardým et bana! Baba! Nasýl olur da bana yardým etmezsin?" diye seslendiðini duyduktan sonra bu halüsinasyon, Smith için daha da rahatsýz edici hale geldi.

Ünlü isim, ayahuasca deneyiminde kendisine eþlik eden þamanýn sýrtýný sývazlayarak rahatlamasýný söylemeden önce, "Anlamýyorum!" diye baðýrdýðýný anlattý.

"HER ÞEYÝN ÜSTESÝNDEN GELEBÝLÝRÝM"

Smith, "Ama sonra yavaþ yavaþ paramý umursamayý býraktým, sadece Willow'a gitmek istedim," diye konuþtu ve ekledi:

Alýntý Metni

Oyuncu, "Zihnimde cehennemi yaþamama raðmen tamamen sakindim. Halüsinasyonun etkisinden çýktýðýmda, hayatýmda olan her þeyin üstesinden gelebileceðimi fark ettim. Kaybettiðim her insanla, hayatýmda ters giden her þeyle ve evliliðimde olup biten þeylerle baþa çýkabilirim. Hayatýnýn bana sunduðu her þeyin üstesinden gelebilirim" ifadelerini kullandý.

Klip, Smith'in halüsinasyonunu gördüðü þeylerin gerçekleþmeyeceðine dair kendine güvence vermeye çalýþmasýyla sona erdi.

"BU BÝR UYARIYDI"

Sosyal medya kullanýcýlarý, gündem olan röportajla ilgili, "Bunlarý anlatmasý ve sonrasýnda Oscar'da tam da anlattýðý korkusu tarafýndan ele geçirilmesi çýlgýnca, "Umarým Will iyidir", "Belki de tokat planlanmýþtý. Bu kadar tesadüf fazla" ve "Bu bir halüsinasyon deðildi, bir uyarýydý" gibi yorumlar yaptý.

Chris Rock'ýn kardeþinden Will Smith'e boks maçý daveti'Hollywood' dediðiniz omurgasýz bir grup insan!'