POP MUZİĞİN GECEN YILLARA İNAT HAL VE TAVIR OLARAK YERİNDEN SAYAN İSMİ KENAN DOĞULU, HAYATININ “PATRONLARINI” SENİNLE DERGİSİNİN AĞUSTOS SAYISINDA ANLATTI.
Kenan Doğulu, Seninle’ye evlilikle ilgili duşuncelerini acıkladı: “Coğu insanın ilişkisi titrek. Boyle bir camianın yolcusu olarak ancak zamanı gelince evlenmek istiyorum. Cocuk ise ciddi bir sorumluluk. Esas produksiyon bu.”
Cocuk yaşta girdiği sanat dunyasında kendi buyudu ama icindeki cocuğu hic buyutmedi. Bu yuzden bu kadar muzip ve mustehzi guluşlu... Soylemeye gerek yok, epey de capkın! Bir turlu evliliğe yanaşmıyor. Aslında istemediğinden değil; evlenmeyi de cocuk sahibi olmayı da cok arzuluyor. Ancak kendi deyimiyle icinde bulunduğu camianın evlilikleri “cok titrek”.
Zamanı gelince titremeyen bir evlilik yapmayı hayal ediyor. Sonra da “en buyuk produksiyon” olarak gorduğu cocuğunu kucağına almayı, baba olmayı...
Albumun adından yola cıkarak soruyorum, siz patron olarak kendinize ne yatırımlar yaptınız?
- Cok genc yaşta bu sektore girdim. Cok calışarak buralara geldim. Hicbir şey tesaduf değil. Bir suru beste, şarkı sozu ve tabii ki sevenlerim; kendime yaptığım en buyuk yatırım bunlar sanırım.
GUNUMUZDE COĞU İLİŞKİ TİTREK
Hayatınızın patronu, generali olarak annenizi gosteriyorsunuz. Erkeklerin anne gudumlu olması, aşk-sevgili-eş kavramlarıyla surekli ters duşer. Evlilikten korkuyor olmanız, annenize kız beğendirememekten kaynaklanıyor olabilir mi? Sizi evliliğe ikna edecek olan kadın, annenize mi benzemeli?
- Annem benim icin cok değerli ve kıymetli. Babamı genc yaşta kaybettik ve annem hep guclu bir kadın oldu. Evlilikler artık cok zor. Cevremde cok boşanan insan var. onların mutsuzluklarını gorunce ben de tedirgin oluyorum. ıcinde elbet istisnalar da var ama coğu insanın ilişkisi titrek. Boylesine hareketli bir camianın yolcusu olarak ancak zamanı gelince evlenmek istiyorum.
“Cok iyi bir baba olacağıma eminim” diyorsunuz. Cok iyi babalığın tarifi nedir sizce?
- Cocuk bomboş bir hard disk gibi... Ona bir şeyler yuklemek tamamen sana kalmış. Onu sanatcı ruhlu ya da matematikci ya da sporcu yapabilirsin. Bu cok ciddi bir sorumluluk... Esas produksiyon bu gibi geliyor bana. Yarın obur gun cocuğuma “Baban cok iyi bir adamdı” demelerini isterim.
YOLUN YARISINDA GıBGİBİ HİSSETMİYORUM
Yaş 35, yolun yarısı eder. Yolun yarısına kadar hayat size neler oğretti? Siz cevrenizdekilere neler oğretmeye cabalıyorsunuz?
- Yolun yarısında gibi hissetmiyorum aslında. Daha yapacak cok şey var. Enerjim cok fazla. 30 yaş bir donemec gibi. Ben hep kendi kendimi gecmeye calıştım. Kimsenin kalbini kırmadım. Benim hayata bakışım bu oldu, bundan sonra da boyle olacak.
Siz izleyenlerinizle beraber buyudunuz. ılk genclik, genclik, şimdi de olgunluk donemi... şarkılarınız da sizinle birlikte buyudu. Sizce hangi donemin Kenan Doğulu’su, hangi donemin izleyicisi ve hangi yaşın şarkıları sizin icin vazgecilmez?
- Her donem tabii ki başka guzel. Kucuk yaşta yazdığım şarkıları duşununce, o yaşlarda bu sozleri nereden bulmuşum demekten kendimi alıkoyamıyorum. Mesela “Aşk Oyunu” cok kucuk yaşta yazdığım bir şarkı, ama sozlerine bakınca sanki aşkı uzun yıllar yaşamış biri yazmış gibi duruyor. Her album biraz daha oturmuş, biraz daha guzel benim icin. Ama şu an baktığım zaman iclerinde patron olabilecek album “Patron” oldu.
“Hayatın her alanında egolardan sıyrılmak gerek” demişsiniz. Siz kendi hayatınızda hangi egolarınızdan sıyrıldınız? Bu size neler kazandırdı?
- Kucuk yaşta şohret oldum, fakat kimseyi kırmadım, uzmedim... Yaşadığım şeyin farkındaydım ve değerlerimi kaybetmedim. Egolarımdan sıyrıldım. Yaşadığım şeyleri kaybetmemek icin bozulmamam gerektiğini biliyordum.
GENCLERLE TAKILIP GENC KALIYORUM
Nufus kağıdına gore olgunluk donemine girdiniz. Gercekten buyudunuz mu?
- 30’lu yaşlar bir donemec gibi... Hem fiziksel hem de psikolojik olarak daha farklı hissediyor insan kendini. Ama ben işin sırrını cozdum, cok fazla genc arkadaşım var. Onlarla takılıyorum, kendimi daha iyi ve genc hissediyorum.