5 AYDA 30 KÝLO KAYBETTÝ
Ýnce baðýrsaðýn baðýþý en az, nakli ise zor olan organlardan biri olmasýna raðmen 5 aydýr mücadele eden anne Ünal, kýz çocuklarý Aden ve Irmak için hastalýða karþý direniyor. Ýnce baðýrsaðý olmadýðý için damar yolundan serumla beslenen Ünal, vücudunda emilimin olmamasýndan dolayý 5 ayda 30 kilo kaybetti. Hastane odasýnda adeta günden güne eriyen Ünal, kendisine uyumlu bir ince baðýrsaðýn bulunmasýný umutla bekliyor.

MÝDESÝNÝ ÜÞÜTTÜÐÜNÜ ZANNETÝ, ÝNCE BAÐIRSAÐI KANGREN ÇIKTI
Midesini üþüttüðünü zannederek özel bir hastaneye giden Ünal’ýn ince baðýrsaðýnýn kangren olduðu karnýnýn ameliyatla açýlmasýyla tespit edilebildi. Hastalýðýn tespit edilmesinin ardýndan Malatya’daki Turgut Özal Týp Merkezi Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi’yle iletiþime geçildi. Saðlam kalan çok küçük bir ince baðýrsak parçasýnýn dikilmesiyle Malatya’ya sevk edilen Ünal, bir süre Malatya’da tedavi gördü. Þimdi Gaziantep’te ince baðýrsak baðýþý bekleyen Ünal, 5 aydýr yaþadýðý acý günleri ve yaþadýklarýný anlattý.
Vatandaþlardan organ baðýþý noktasýnda duyarlýlýk beklediðini aktaran anne Ünal, “Yani direnmeye çalýþýyorum. 2 tane kýzým var, onlar için hayatta kalmaya çalýþýyorum. Ýnsan gerçekten baþýna gelmeden bilmiyormuþ. Organ baðýþýnda bulunmak gerekiyor” dedi.

"PIHTI GELÝP BAÐIRSAÐI TIKADIÐI ÝÇÝN BAÐIRSAK KANGREN OLUYOR"
Hafiften yaþadýðý karýn aðrýsýndan dolayý midesini üþüttüðünü zannettiðini aktaran Ünal, 29 Kasým 2021 günü feci bir karýn aðrýsýyla uyandýðýný söyledi. Kusma ve ishal belirtilerinin baþlamasýyla hastaneye gittiðini anlatan Ünal, “Doktorlar dizanteriden þüphelendiklerini söylediler. Ardýndan dahiliye uzmaný beni servise almaya karar verdi. O zaman sürekli ‘Kötüyüm’ ben diyordum. Bu sýrada kan seviyem düþmeye baþlýyor. Nabýz falan da düþünce beni hemen yoðun bakýma alýyorlar. Doktorlar baya bir araþtýrýyor ancak beni bu kadar kötü eden rahatsýzlýðýn nedenini bulamýyorlar. Çünkü 10 milyonda bir rastlanan bir rahatsýzlýk ve benim ne yaþým ne de cinsiyetim bu rahatsýzlýk için uymuyor. Ardýndan midemi açýp bakmaya karar veriyorlar. Karnýmý ameliyatta açtýklarýnda ince baðýrsaðýmýn komple kangren olduðunu görüyorlar. Artýk bir þey yapýlamayacaðýný düþünerek karnýmý kapatýyorlar. Pýhtý gelip ince baðýrsaðýmý týkadýðý için baðýrsak kangren olmaya baþlýyor” ifadelerini kullandý.
"2-3 SAAT SONRA CENAZENÝZÝ VEREBÝLÝRÝZ"
Ýnce baðýrsaðýnýn 2 gün önceden kangren olmaya baþladýðýný söyleyen Ünal, hastalýðýn kendisine net belirti göstermediðini söyledi. Normalde yaþanmasý gereken çok þiddetli karýn aðrýsý ve þiþmenin kendisinde meydana gelmediðini paylaþan Ünal, “Doktorlar aileme ‘Artýk yapýlabilecek bir þey yok. 2-3 saate kadar cenazenizi verebiliriz’ diyorlar. Ardýndan beni baþka bir hastaneye kaldýrdýlar. Ýnce baðýrsakta küçücük saðlam bir parça kalmýþ. Onu ameliyatla tekrar birleþtirip beni nakile hazýr hale getiriyorlar. Malatya ile görüþüp benim sevkimi oraya çýkarýyorlar. Orada Genel Cerrah Murat Doðan 5 aydýr benimle ilgileniyor. Bütün tetkiklerim yapýldý. Þuanda ince baðýrsak nakli bekliyorum. Ancak ince baðýrsak naklinin olmadýðýný bilmediði için karaciðer, böbreði falan baðýþlýyorlar ama ince baðýrsaðý baðýþý yapan çok az insan var. Murat hoca en son 3 yýl önce ince baðýrsak nakli yapmýþ. Hem hasta sayýsý az hem de çok sýk yapýlamýyor” diye ekledi.

"ÖNEMÝNÝN KAYBETTÝKTEN SON ÖÐRENDÝM"
5 aydýr ince baðýrsak baðýþý beklediðini sözlerine ekleyen Ünal, günlerinin çok zor geçtiðini vurguladý. Ýnce baðýrsaðýn aslýnda çok önemli bir organ olduðunu kaybettikten sonra öðrendiðini söyleyen Ünal, “Depolama iþlemini ince baðýrsak yaptýðý için hayatta kalmayý saðlayan en önemli organlardan birisi. O da bende olmadýðý için vücudumda kateter açtýlar. Günlük gerekli olan bütün vitaminlerimi bana serum yoluyla veriyorlar. Yoksa hayatta kalmam çok zor. Her þeyi yiyip içemiyorum. Zaten midemde kabul etmiyor. Vücut kabul etmiyor. Emilim olmadýðý için 5 ayda 30 kilo verdim. Daha hýzlý kilo verenlerde varmýþ. Ben bu konuda þanslýyým. Eðer ince baðýrsak bulunmazsa doktorun dediðine göre bir süre Afrikalýlara dönecekmiþim. Güçten düþeceðim. Yürüyemeye baþlayacaðým. Yatalak olma ihtimalim çok yüksek. Ýnce baðýrsak olmadýðý için karaciðer yorulmaya baþlýyor. Zaten karaciðer naklinde de sýradayým. Safra kesemde de sorun çýkmaya baþladý. Kalýn baðýrsaðýmýn yüzde 50’si yok. Ýnce baðýrsaðýn olmamasý vücudumu çok kötü etkiledi” ifadelerine yer verdi.

"BU SÜREÇTE 2 DEFA KOVÝD-19'U DA ATLATTIM"
Bedeninin güçsüz olmasýndan dolayý bir yaþýndaki yeðenini kucaðýna alýp sevemediðini dile getiren Ünal, “Nasýl olduysa bu süreçte iki defa Covid-19’a yakalandým. O da bayaðý bir zorladý. Ancak doktorlar da bu kadar þeyin içerisinde Covid’i atlatmama çok þaþýrdý. Ýnsan gerçekten baþýna gelmeden bilmiyormuþ. Organ baðýþýnda bulunmak gerekiyor. Organ baðýþý için sisteme girildiði zaman birçok seçenek çýkýyor. Sadece kalp, böbrek, karaciðeri baðýþlamasýnlar, tümünü seçip öyle baðýþlasýnlar. Zaten hepsi alýnmýyor. Ben Malatya’da çok karþýlaþtým. Çok genç insanlarda nakil bekliyor. 3 yaþýndaki bir çocuða bile karaciðer gerekebiliyor. Karaciðer kendi ailenden alabiliyorsun ama ince baðýrsaðý alamýyorsun. Ýnsanlara yaþam olabilmek onlarýn ailesinin daðýlmamasýný saðlamak çok güzel bir þey” diye konuþtu.
Korkutan kehanetin sýrrýÇektiði iþkencenin sebebi böyle anlaþýldý