sessizliğini bir roportajda bozan merhum sanatcı Barış Manco'nun oğlu babasının vefatının ardından ilk kez konuştu....
DUYGULARIMI İCİME ATTIM!

99'DA HAYATINI KAYBEDEN BARIŞ MANCO'NUN BUYUK OĞLU DOĞUKAN MANCO SERT GORUNTUSUNUN ALTINDA DUYGUSAL BİR ADAM YATTIĞINI BELİRTEREK EKLEDİ: BABAM OLDUKTEN SONRA, LAF GELMESİN DİYE DUYGULARIMI HEP İCİME ATTIM!..
Barış Manco'nun iki oğlundan biriydi Doğukan Manco... Babası olduğunde de tum gozler onun uzerindeydi. Herkes Barış Manco'nun buyuk oğlu olduğu icin ona birtakım misyonlar yukledi. Doğukan ise o donem yaşadıklarını kaldıramayıp, depresyona girdi. Yedi yıl Amerika'da yaşayan Manco, o donem tedavi icin Turkiye'den gittiğini soyledi. 'Depresyona girdiğim icin ortamdan uzaklaşmak istemiştim. O donem uzerimde yoğun bir ilgi vardı ve bu ilgi bana zarar vermişti' diye konuşan Doğukan Manco, babasının ardından yaşadıklarını ve bilinmeyenlerini bu ayki Marie Clarie dergisine anlattı.
* Doğukan Manco aslında nasıl biridir? Bu ciddi duruşun ardında kim var?
Ben duygusal bir adamım. Ama aslında hep gulen biriyim. 99 yılında babam oldukten sonra bazı duygularımı icime attım. Laf gelmesin, şu olmasın, bu olmasın derken filtrelemeye başladım duygularımı. Boylece de dışarıdan sert yapılı bir goruntu oluştu.
SUSTUK VE BİZ KAZANDIK!
* Etrafınızdakilere surekli bir filtreyle yaklaşmak yorucu değil mi?
'Sutten ağzı yanan yoğurdu ufleyerek yer' ya, ben onu gercekten yaşadım. Ben guzel bir şey yaptığım zaman insanlar bunu hep carpıtarak yansıttılar. Babam vefat ettikten sonra bankalara kadar, herkes canıma okudu. Fakat ben hep babamın şarkılarından ders cıkartarak yaşamış bir insanım. 'Soz gumuşse sukût altındır' dedim ve genelde sustum. Sonunda da kazanan biz olduk. Barış Manco bugun hÂl var, biz ailesi olarak hÂl onunla birlikteyiz.
* Babanızı kaybetmek ve sonrasında yaşadıklarınız sizi nasıl etkiledi?
Her insan sevdiğini kaybeder, bu doğanın kanunu. Ama 10 yıldır bu acının yanı sıra isim yuku vardı benim uzerimde... Ona yakışmak, onu yaşatmak, bunlar hakikaten ağır yuklerdi. İnsanlar diyor ki; 'Sen cok şanslısın Barış Manco'nun oğlu olduğun icin...' Bunu 10 insanın sekizi mutlaka der ama Barış Manco'nun oğlu olmanın yanı sıra, nasıl bir yuk altında olduğumu goremezler. Ben de anlatamam zaten. Bazı şeyler soylenmez yaşanır ya... Ben bunun faturasını ağır oduyorum. Her şeyi kendi hayatını yonlendirir gibi yaşayamıyorsun, duşunerek yaşıyorsun. Bazı kararlar verirken doğru duşunmek zorundasın. Yaşatmak zorunda olduğun bir isim var. Gerci bu benim icin zorunluluk değil, bir gurur ama aksi bir durum olursa, herhalde yaşamımdaki en buyuk enerjiyi kaybederim.