
Dana Tranç Nedir, Nasıl Pişer?
Dana tranç, yumuşak bir et olarak bilinmektedir. Dananın but kısmında yer alan 5 parçadan biri olduğunu söylemek mümkündür. Dana tranç ise bu bölümlerin içerisinde en üstte yer alan ve en lop kısım olarak bilinmektedir. Yağsız bir et olan dana tranç tavada kolay bir şekilde pişirilebilir. Aynı zamanda dana trançın sote veya kuşbaşı olarak pişirilmesinin de mümkün olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.
Dana Tranç Nerelerde Kullanılır?
Dana tranç, dananın kalça kısmında yer alan bir parça olarak bilinmektedir. Yağsız et tercih eden kişileri tarafından kullanılabilir. Özellikle kebap yapımı için tercih edilebilecek bir et olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Oldukça kırmızı bir renge sahip olan dana tranç tavada pişirilerek de doğrudan tüketilebilir. Sote, kuşbaşı ve salçalı olarak da pişirilebilmesi mümkün olmaktadır.