aşkın nur yengi kac yaşında aşkın nur yengi kac yaşında anne oldu
unlu şarkıcılarımızdan Aşkın Nur Yengi yeni albumu ve gundelik yaşamı ile ilegili neler soyledi......

'KISKANCLIK BENDE BAKİ!'

YENİ ALBUMU İCİN KISA SURE ONCE STUDYOYA GİREN AŞKIN NUR YENGİ, SENİNLE DERGİSİNE VERDİĞİ ROPORTAJDA KISKANCLIĞINDAN SOZ ETTİ...

Unlu şarkıcı, 'Kıskanclığım her zaman baki. Cunku kadın her zaman beraberindeki kişiyi kıskanır. Bu yonum biraz daha yumuşadı gerci, ama kıskanc değilim dersem yalan olur. Haluk'la (Bilginer) aşırıya kacacak bir şey yaşamıyorum gerci, ama birine aşırı ilgi gosterdiyse, o da icimi acıttıysa, saklamam soylerim' dedi.

*** Uzun zamandır sizi goremiyorduk, neler yapıyorsunuz?
- Annelik devam ediyor. Album calışmalarım başladı. Gecen sene cıkacaktı, ama şarkı beğenemedim. Bizim gorevimiz, derdi olan şarkıları soylemek. şimdi gunun coğunu studyoda geciriyorum.
*** Anne olduktan sonra neler değişti?
- Nazlı iki yaşında oldu. Zor gunlerden gecerek ona kavuştum. Bu yuzden evhamlı bir anneyim. ınsan evladıyla haşır neşir olduğu donemde daha fazla coğaldığını, derinleştiğini goruyor.
*** Nasıl oluyor bu?
- Hicbirimiz o cocuğun saflığına inemiyoruz. O el değmemişliği, size olan guven ve muhtaclık duygusunu gordukce bircok şeyin onune o geciyor.
*** Haluk Bey’in de onune gecti mi bu duygular?
- Bu kıyas yapılacak bir konu değil. Biri eşiniz, diğeri cocuğunuz. Genelde kadınlar anne olduktan sonra eşler ikinci plana duşer derler. Hayır. O ilginin başka yone donmesidir, eşinizin ikinci plana duşmesi değil. Ben eşimi ihmal etmiyorum. ılgi ve alakamı hicbir zaman Haluk’tan esirgemem.
*** Eşinizle birbirinize taktığınız lakap var mı, ya da hitap şekliniz nasıl?
- ısimlerimizle hitap ediyoruz birbirimize. Tabii her eş, sevgili gibi birbirimize canım, cicim, tatlım, aşkım diyoruz.
*** Evlilik sonrası Haluk Bey sizin yaşamınıza ne kattı, ondan ne oğrendiniz?
- Beni insan olarak zenginleştirdi. Cunku tecrubeleri yaşamımıza bircok acıdan mutluluk katıyor. Bana koşulsuz sevmenin, yaşam zenginliğinin onemini, aslolanın titrler değil insan olmak olduğunu oğretti.
*** Evde nasıl biridir Haluk Bey?
Gayet sevecen, mutlu ve pozitif.
*** “Sıkı Dostlar” dizisindeki gibi titiz mi?
- Evet titizdir. Ama ben de onu suslemeyi severim. Ona yakıştırdığım şeyleri alırım. Haluk alışverişi pek fazla sevmez cunku.
*** Baba olmak Haluk Bey’e neler getirdi, neler değiştirdi? Sizin gozunuzden bu değişimi aktarabilir miyiz?
- Hayatına buyuk bir farklılık, buyuk bir enerji, buyuk bir heyecan geldi. Kızı icin canını verebilir. Zaten en onemli şey de bu. Hic kimse icin, hicbir şey icin birine saldıramazsınız. Ama cocuğunuz soz konusu olduğunda oldurebilirsiniz bile.

KISKANCLIĞIM BAKİ

*** şımarttığınızı duşunuyor musunuz Nazlı’yı?
- Ona istediklerini vermeyi arzuluyorum. Ama tabii prensiplerimiz var. Her istediğini vermeyeceğiz, cunku hayat oyle olmayacak. Cağdaşlaşmak adına bircok geleneğimizi kaybettik. 12-14 yaşındaki cocuklar okullarda neler yapıyorlar! Civisi cıktı her şeyin. Hayatımıza iğrenc bir bilgisayar girdi. O sistem hepimizi sınırsızlandırdı. Kıyameti uzakta değil icimizde aramalıyız. Bilgisayar hepimizin hayatını kıyamete cevirdi. Asıl kıyameti cocuklarımız yaşıyor yani.
*** Eskiden kıskanc olduğunuzu soylerdiniz, hÂl oyle misiniz?
- Kıskanclığım baki. Kadın her zaman beraberindeki kişiyi kıskanır. Bu yonum biraz daha yumuşadı gerci, ama kıskanc değilim dersem yalan olur. Bahsettiğim mantıksız kıskanclık değil. Yaşadığım olay canımı acıtacak boyuta geliyorsa, hic de dilimden sakınmam.
*** Haluk Bey’de neleri kıskanırsınız?
- Aşırıya kacacak bir şey yaşamıyorum Haluk’la. Ama birine aşırı ilgi gosterdiyse, o da icimi acıttıysa, saklamam soylerim.
*** Onu ilk gorduğunuzde neler hissettiniz, aşık olduğunuzu ne zaman anladınız?
- ılk gorduğumde aşk yoktu, beğeni vardı. Cok uzun zaman sonra duygularımızın bicimini, iceriğini birbirimize anlattık.
*** Aşk nedir peki?
- Sozluk anlamıyla ifade edilebilecek bir şey değil. Birbirinizi tanıyarak gelişen bir şey. Cunku 20’li yaşlardaki aşk başka, 30’lu yaşlarda başka bir şey. Mantık olmalı. 20 yaşında neyin mantığını duşunuyoruz ki!
*** 10 yıl sonra kendinizi nerede goruyorsunuz?
- Yine sahnede...
*** Ya oyunculuk? O yonunuzu değerlendirmeyi duşunmuyor musunuz?
- Bu ara bir suru teklif geldi. Dizi film daha cok vardı. Projeye inanmadım. ış yapmış olmak icin yapmak istemedim. Bu kadar sene sonra bu kadar luksum olsun.

LONDRA’YA YERLEŞMEYİ DUŞUNUYORUZ

*** Gercekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz var mı?
- Cok ciddi buyuk bir muzikalde oynamak. Ancak bizim ulkemiz muzikali pek sevmiyor.
*** Londra’ya yerleşme soz konusu olabilir mi? Muzikalin merkezi de orası.
- Zaten orada evimiz var. Sık sık gidip geliyoruz. Kızım zaten ıngiliz vatandaşı babasından dolayı. Haluk da ıngiltere’yi seven, mesleğine orada başlamış, televizyon ve tiyatro dunyasıyla iletişimi olan biri. Ben de mesleğimi orada cok rahat surdurebilirim. Konser olunca gelirim. Bu da duşuncelerimizin icinde.

Orgu kitabı hediyeli

Kış ayları boyunca her ay orgu kitabı veren Seninle, yoğun istek uzerine bu seriye devam ediyor. Dergi, bu ay da ilkbahar-yaz aylarına uygun 50 orneğin yer aldığı Tığ ışi Motifler kitabı hediyeli...