BEYOĞLU'NU SORTİE'YE, TAŞIYACAK!


SORTİE'NİN İŞLETMECİSİ EROL KAYNAR, LONDRA'DA İŞ YAPAN BİR İTALYAN RESTORANINI İSTANBUL'A GETİRMEYE HAZIRLANIYOR. KAYNAR YAZIN SEZONA 'MERHABA' DİYECEK SORTİE'YE İSE BEYOĞLU KONSEPTİNİ YERLEŞTİRMEK İCİN SON HAZIRLIKLARI BİTİRDİ..
Eğlence hayatının tanınmış isimlerinden, Sortie, Salomanje, Park Cafe'nin işletmecisi Erol Kaynar merkezi Londra'da bulunan bir İtalyan restoranı İstanbul'a getirmek icin goruşmeleri tamamlamak uzere. Yapılan protokol gereği restoranın ismini veremediğini ancak restoranı 2009 yazına yetiştireceklerini dile getiren Kaynar, Londra'da yemek yemek icin girdiği restoranın konseptini cok beğendiğini ve İstanbul'a getirmeye karar verdiğini soyledi. Muşterilerini farklı bir konseptle tanıştıracağını ifade eden Kaynar, 'İnsanların bir restoran girerken en cok tereddut ettikleri nokta fiyat konusunda ne ile karşılaşacaklarını bilmemeleri.
YER BAKIYORUZ
Bu restoranda monulerde dort ana bolum (course) olacak. Ana yemek, atıştırmalıklar, tatlılar ve icecekler. Her bolumden birini secen muşteri monusunu oluşturmuş olacak ve sabit bir fiyat odeyecek. Dortlu, uclu ve ikili oluşturulan monuler icin birer sabit fiyat olacak. Onun dışında ekstra bir odeme olmayacak' diye konuştu. Londra'da dortlu bir monunun 40 pound olduğunu belirten Kaynar, İstanbul'da fiyatların bu rakamın cok daha altında olacağını belirtti. Restoran icin Bağdat Caddesi ya da Etiler'de yer baktıklarını belirten Kaynar, yemek ucretlerinden değil muşteri sirkulasyonundan para kazanmayı hedeflediklerini bildirdi. Kaynar, 'Fiyatı yuzde 100 net tek restoran olacak' dediği yeni konseptin hedef kitlesinin işlettiği diğer restoranlara gore daha geniş, porsiyonlarının ise cok doyurucu olacağını soyledi.
Mado ile yaptıkları işbirliği ile yaratılan Marpop markasında hızlı buyume ile yıl sonuna kadar 40 şubeye ulaşmak istediklerini belirten Erol Kaynar, İstanbul dışında franchise ile buyuyeceklerini bildirdi. Kaynar, Kuveytli bir muşteriden şube acmak icin teklif aldıklarını belirterek, 'Bir yıl dolmadan yurtdışına acılmış olacağız' dedi.
Kaynar'ın bu yaz icin duşunduğu ikinci surprizi ise işletmeciliğini yaptığı Sortie icin. Beyoğlu'nun sokak ve eğlence konseptini Sortie'nin icine uygulamaya karar veren Erol Kaynar Sortie'de, bir yandan Nevizade kulturuyle fasıl gunlerine bir yandan da Babylon tarzı konserlere yer vererek muşterileri ağırlayacak.
Fiyat olarak pahalı restoranların iş yemeklerinden para kazandığını ancak krizle birlikte şirket butcelerinde yapılan kısıntılarla bu yemeklerin ciddi oranda azaltıldığını dile getiren Kaynar, 'Durum boyle olunca luks restoranlarda muşteri oranları yuzde 50 duştu. Hafta ici muşteri oranı sıfıra yakın, cok ciddi boşluklar var. Neredeyse işler cuma ve cumartesi gunlerine endekslendi' dedi. İşlettikleri restoranlarda muşteri sayısında ciddi bir duşuş olmadığını belirten Kaynar buna rağmen ciroda duşuş olduğunu insanların daha uygun olan yemekleri tercih ettiğini dile getirdi.