Gectiğimiz gunlerde 500 metrelik yol icin 435 TL para isteyen ve yolcudan bu parayı alan taksici, ortaya cıkan taksimetre videosu sonrası acıklama yaptı. Cuma gunu saat 12.00 sularında İstanbul Bahcelievler'de meydana gelen olayda evinin onunden bindiği takside şoka uğrayan Ahmet Durmaz isimli genc, 500 metre icin 435 TL odediğini soylemişti. Taksimetrenin videosunu da ceken genc yolcu, ertesi gun şikayetci olacağını duyurmuştu.
Sosyal medyada gundem olan olay sonrasında acıklama yapan taksi şoforu, olayın nasıl gercekleştiğini anlattıktan sonra ozur diledi. Huseyin Keleş isimli taksici, gencin sozlerini doğrular şekilde 'taksimetrenin sucu' sozlerini sarf etti.
[h=2]Taksici: 30 yıldır taksiciyim, ilk defa boyle bir şey yaşıyorum[/h]
Yaşanan olay gundem olduktan sonra acıklamalarda bulunan taksici Huseyin Keleş, durumu uzun uzun anlattı. 30 senedir taksicilik yaptığını ve başına ilk kez boyle bir şey geldiğini, olaydan sonra taksimetre firmasına gittiğini ve genc yolcunun parasını geri vermek istediğini soyleyen Keleş, konuşmasında şunlara da değindi:
"Muşteriyi aldıktan sonra taksimetreye bakmadım. İkitelli tarafından taksiye bindi, 'Esenler'e gideceğiz' dedi. Biraz ilerledikten sonra telefonunu cıkardı kamerayla cekmeye başladı. Telefonla cekmeye başlayınca huylandım. Taksimetre 435 TL'yi gosterince inmek istedi. Ne olduğunu sordum, fişini kestim ve paramı aldım. Sonra arkadaşlarımı aradım, taksimetreye bu kadar zam gelip gelmediğini sordum. Bir yanlışlık olduğunu soylediler. Sonra taksimetre firmasına gittim, 7-8 saat bekledim cunku orada oyle 3-4 tane daha taksi vardı. 30 senedir taksicilik yapıyorum. Hayatımda hic başıma boyle bir şey gelmedi"
[h=2]Yolcu Ahmet Dursun taksimetreyi boyle kayda aldı[/h] Huseyin Keleş sozlerini şu demeclerle tamamladı:
"500 metre kadar bile gitmedik, 435 TL tuttu. İlk acıldığında baksaydım onu gorurdum zaten ama bakmadım. Bazen boyle binde bir oluyor, olaydan sonra kacacak yer aradım. Bize yakışmayan bir iş. Allah'tan taksiye binen cocuk patrona ulaştı. Patron da beni aradı, gereğini yapacağız. Uzgunum, parasını takdim edeceğiz. Bizim bir sucumuz yok, taksimetreden kaynaklı. Yerimiz, adresimiz belli. Haklı olan taraf her şeyi soyler. Yapacak bir şey yok. Elinde fiş var, biz de mağduruz. Kendisine, 'Yeni zam geldi, 2 aydır mazota calışıyoruz, sen duştun bize' dedim"
[h=2]Tıpkı yolcu Ahmet Durmaz'ın da dediği gibi 500 metrelik bir yol icin 435 TL aldığını soyleyen taksici Huseyin Keleş, ilk başta taksimetreye bakmadığını, bu yuzden de acılış fiyatındaki tersliği gormediğini soyledi. Ahmet Durmaz'ın parasını kendisine teslim edeceğini soyleyen taksiciye cevap ise yine mağdur olan yolcudan geldi.[/h] Yolcu Ahmet Durmaz parayı geri istemediğini, bu olayı burada kapatacağını ve herkesin de kapatması gerektiğini soyledi. "Ben artık konuyu kapattım. Parayı geri almayacağım. Daha ilgilenmiyorum. Olan oldu, konuyu kapatalım"