atv nin sevilen dizisin Canım Ailem'de rol alan unlu oyuncu Ezgi Mola dışarı cıktığında cevredeki teyzelerden nasihatlar aldığını soyledi.....

AYRIL ARTIK ŞU COCUKTAN!

EZGİ MOLA, “CANIM AİLEM” DİZİSİNDE EVLENMEK İSTEYEN AMA ‘ANA KUZUSU’ NİŞANLISI YUZUNDEN BİR TURLU EVLENEMEYEN FERİDE’Yİ CANLANDIRIYOR.

Mola, rolunden oturu tepki gorduğunu soyluyor: “Sokakta teyzeler ‘Ayrıl şu cocuktan, ne işin var bununla’ diyorlar.”

Teyzeler ‘ayrıl şu cocuktan’ diyor

Genc oyuncu Ezgi Mola, “Canım Ailem” dizisinde tek hayali evlenmek olan ama ‘ana kuzusu’ nişanlısı yuzunden bir turlu muradına eremeyen Feride’yi canlandırıyor. Mola, rolunden oturu sokakta tepki gorduğunu soyluyor: “Annem yaşındaki teyzeler beni kızlarıyla ozdeşleştiriyor. ‘Ayrıl şu cocuktan, ne işin var bununla’ diyorlar. Bu tip eş adayı mağduru cok kız var.”

Şu sıralar sizi “Canım Ailem” dizisinde izliyoruz. Nasıl gidiyor cekimler?
- İyi bir ekip olduk. Daha doğrusu iyi bir ekibi oluşturabilecek herkes bir dizide toplandı. Hep birlikteyiz, tam anlamıyla bir aile olduk.

Uğur Yucel ile “Hayatımın Kadınısın” filminden bu yana aranızda bir kader ortaklığı var gibi. Bu dizide de birliktesiniz.
- Bağlar kuvvetleniyor, daha cok konuşulacak şey oluyor. Uğur Yucel ile calışıyorsun, bu buyuk keyif veriyor. Bazen kendimi cok caresiz hissediyorum. Yaptığım işi o kadar buyuk goruyorum ki, bu işin karşısında boşluğa duşuyorum. Acaba sonra ne olacak diye merakla karışık bir boşluk hissi oluyor. Tamamen bir caresizlik hissediyorum. Karanlığın icinde surekli doğru duyguyu bulmaya calışıyorum.

Dizide uc kız kardeşten birisiniz ve nişanlınızla bir turlu evlenemiyorsunuz. Bu rolle bir anlamda bir zumrenin temsilcisisiniz...
- Evet! (Guluyor) Ozellikle annem yaşındaki teyzeler beni kendi kızlarıyla ozdeşleştiriyor. “Yavrum ne olursun ayrıl şu cocuktan, ne işin var bununla” diyorlar. Aynı şekilde Kenan karakterini canlandıran Oktay Gursoy’a da “Allah kahretsin seni” diye kızıyorlarmış. Bu tip eş adayı mağduru kızlarımız cok var. Senaristlerimiz bunu can damarından yakalıyor. Mesela “Kız şimdi nişanlısı icin krediyi de aldı, vay salak” diyorlar. Ama bu saflık mı, ondan emin değilim. Cunku Turk toplumunda kadın bircok duruma “Hadi bu da olsun da, kimse duymasın” mantığıyla yaklaşıyor. Bu durum dizide guldurerek geriyor insanları.

Siz hic bu kadar ‘safca’ duşunup hareket ettiğiniz bir zamanı hatırlıyor musunuz?
- Bu saflığı bilmiyorum. Hic olmamıştır diye hatırlıyorum ama emin de değilim. Cunku başka konularda bircok kez yumuşak davrandığım, “Aman ne yapalım, olsun” dediğim olmuştur.

Ne olacak dizideki ailenizin bu bahtsızlığı?
- Ben de bilmiyorum acıkcası. Her seferinde oyle bir yerde bırakıyorlar ki diziyi, senaryo sette bazı arkadaşlara gelince merak edip okumak istiyorum. Ama “Sana da gelecek” deyip vermiyorlar. Merakımdan catlıyorum.

Bol yıldızlı dizilerin setlerinde ego catışmaları olur. Sizde var mı boyle bir durum?
- Uğur Yucel ve Ozan Guven varken, “Benim adım neden dorduncu sırada geciyor” diyebilir miyim? Uğur Yucel bu işin lokomotifi, ama diğer rollerin de kendi ozel hikÂyeleri var. Kimse bir role hizmet etmiyor, butun roller hikÂyeye hizmet ediyor. Bu tam bir ekip işi olduğu icin hic oyle kaygılarım olmadı.

İzleyici oyuncuları genellikle ‘yakışıklı’ ya da ‘guzel’ diye değerlendirir. Ama sizinle ilgili yapılan yorumların coğu oyunculuğunuzun ne kadar iyi olduğuyla ilgili...
- Ne guzel işte! Demek ki işim dış gorunuşumun onune gecmiş. Zaten oyuncunun asıl malzemesi oyunculuktur. Ben bu işin eğitimini aldım, yaklaşık 11 yıldır profesyonel olarak yapıyorum ve para kazanıyorum.

İLİŞKİMİ KONUŞMAYI DOĞRU BULMUYORUM

Dış gorunuşunuz dizide de cok uzerine durulan bir konu. Sizin dizi icin kilo alıp vermek gibi bir cabanız var mı?
- Gerektiği yerlerde ona da mudahale edilebilir. Ama ben dış gorunuşumle oldukca mutluyum. Cocukluktan bu yana yapım boyle. Bu konuda bir şikÂyet de gelmedi. Bizden talep edilirse, kilo da verilir.

Oyunculukta hic kendinizi yetersiz hissettiğiniz oldu mu?
- Butun sahnelerde oluyor. Cunku “Daha iyisini yaparım” diyorsun. Bazen kendime fazla acımasız davranıyorum, uzuluyorum ama bunun onune gecemiyorum. şimdiye kadar hep boyle oldu. Sonucunda olumlu şeyler duyuyorum ama o da yetmiyor. Beni buyuten de bu oluyor.

Yeni film projeleri var mı?
- Konuştuğumuz birkac proje var. Sinema filmi ha deyince yapılamıyor. “Hayatımın Kadınısın”dan sonra cok ihtiyacım var. ınşallah tatil yapamam. Sinema olsun, o sette yorulmam.

Umut Kurt ile birlikte olduğunuz yazıldı. İşin aslı nedir?
- Evet, uzun zamandır beraberiz. Ama bu konuda konuşmak istemem. O konu ozelde kalsın isterim. Sakladığımız bir şey yok ama konuşmayı doğru bulmuyorum.